Visum til Halifax, Nova Scotia

Udgivet: Jun 28, 2019 | Tags: Canada eTA, Canada Visa

Visum til Halifax, Nova Scotia

Indledning

Denne artikel indeholder oplysninger om at få visum eller en eTA til Halifax for personer, der leder efter den rigtige rejsetilladelse. Et gyldigt visum eller eTA til Halifax er påkrævet forud for din afrejse til Canada.

Visa- og eTA-oversigt

Kravet om rejsetilladelse kan være komplekst, og det er vigtigt at foretage den relevante research for at sikre, at dine hensigter med rejsen er dækket. Afhængigt af dit oprindelsesland er det nødvendigt enten at have et turistvisum eller en eTA (Electronic Travel Authorization). eTA gælder for borgere fra lande på listen over fritagne lande, og den giver indehaveren ret til indrejse i Canada med fly, og ved grænsen kan man søge tilladelse til at komme ind i landet. Rejsende, der nægtes eTA eller ikke er berettiget til eTA, skal dog have et visum til Halifax.

Ansøg om et canadisk visum

At ansøge om et canadisk visum er ikke så ligetil, og det kan være meget udfordrende. Hvert ophold er begrænset til seks måneder, og visumansøgere skal ansøge hos den lokale canadiske visumudstedende myndighed med følgende:

  • Et pas og to pasfotos,
  • Et ansøgningsgebyr,
  • Bekræftelse på bookinger for turisters vedkommende eller en invitation for ikke-turistbesøg,
  • Dokumentation for tilstrækkelige midler under perioden for opholdet,
  • Anden dokumentation som påkrævet.

Derudover tillader et super visum for forældre og bedsteforældre flere indrejser, og dette er gyldigt i ti år, så forældre og bedsteforældre kan opholde sig i Canada i op til 2 år.

Ansøg om eTA til Canada

Du kan ansøge om eTA online, og processen er ret nem at følge, især fordi godkendelsen normalt modtages inden for få minutter efter ansøgning. Et gyldigt pas samt et kredit-/betalingskort og en e-mailadresse er en absolut nødvendighed for at gennemføre ansøgningen. Med en gyldig eTA, som udstedes for en periode på op til fem år, kan besøgende rejse til Canada, så ofte som de vil, i perioder af kort varighed på normalt op til seks måneder. Dette forudsætter, at indehaverens pas er gyldigt i denne periode, hvis ikke skal man søge om eTA igen, hvis passet fornyes i løbet af eTA'ens gyldighedsperiode.

Electronic Travel Authorization (eTA) til Canada

En eTA til Canada er en elektronisk rejsetilladelse, der har til formål at forenkle processen med at rejse ind i Canada til almindelige rejseformål såsom turist-, forretnings- eller gennemrejser. Personer, der gerne vil besøge Canada i mindre end seks måneder med henblik på turist-, forretnings-, gennemrejse eller modtagelse af lægebehandling kan være berettiget. En eTA til Canada udstedes i en periode for op til fem år fra datoen for godkendelsen, eller indtil passets udløbsdato, alt afhængig af hvad der kommer først.

En eTA til Canada gør det muligt for pasindehavere fra en række lande at ansøge om rejsetilladelse online uden behov for visum til Halifax. En aktuel liste over eTA-berettigede lande kan findes her: https://officiel-canada-eta.dk/canadiske-eta-krav/

Man kan bruge en eTA til Canada til en bred vifte af formål: fra at deltage i familiebryllupper til at tale til en forretningskonference. Der er dog begrænsninger ved brugen af en eTA. Hvis den anvendes på uautoriseret måde, kan en godkendt eTA tilbagekaldes fra en ansøger. Det er derfor vigtigt at sikre, at eTA-ansøgere forstår det fulde omfang af eTA'ens tilladte rejseformål.

Godkendte forretningsrejser

Selv om en canadisk eTA typisk betragtes som en rejsetilladelse for turister, kan den også bruges til forretningsmæssige formål.

Med en eTA kan rejsende besøge Canada for at mødes med forretningsforbindelser, afvikle en ejendom eller forhandle en forretningskontrakt. Selvom det ikke er et arbejdsvisum, kan en canadisk eTA bruges til at afholde forretningsmøder i Canada. Hvis du planlægger at rejse til Halifax i forbindelse med et forretningsmøde ved hjælp af en eTA, bliver du muligvis bedt om at oplyse yderligere dokumentation, når du ansøger om eTA eller ved den canadiske grænse. Du vil sandsynligvis være forpligtet til at bevise, at din primære indtægtskilde er indtjent uden for Canada, og at din arbejdsgiver også er baseret uden for Canada.

Du kan også deltage i en forretningskonference i Canada med en eTA til Canada. Hvis du bruger din eTA til dette formål, kan du de canadiske immigrationsmyndigheder bede dig bevise, at du ikke er ansat eller søger arbejde i Canada.

Godkendte turistrejser

De fleste får en eTA til turistformål. Tilladte turistformål omfatter aktiviteter som sightseeing og besøg hos venner eller familie.

Godkendte gennemrejser

En eTA til Canada kan også bruges til gennemrejse, hvor en rejsende skifter fly på canadisk grund, når de er på vej til en ikke-canadisk destination.

Uautoriseret brug

Selv om en eTA til Canada har mange godkendte anvendelser, er der også nogle ting, du ikke lovligt kan gøre med en eTA.

Du må ikke arbejde i Canada med en eTA. Selv om du kan bruge en eTA til nogle forretningsformål, må du ikke have eller få arbejde i Canada ved hjælp af en eTA. Hvis du ønsker at arbejde i Canada, skal du ansøge om et arbejdsvisum. Dette gælder uanset, om du vil flytte din karriere til Halifax eller håber på midlertidig beskæftigelse. Du kan ikke acceptere betaling for noget som helst form for arbejde i Canada uden et gyldigt canadisk arbejdsvisum.

Du må heller ikke studere i Canada ved hjælp af en eTA. Du skal have et canadisk studievisum, hvis du vil gå i skole i Canada.

Krav der påvirker gyldigheden

Du kan kun bruge en eTA til at rejse ind i Canada via fly.

  1. Du må ikke have nogen forudgående afslag på indrejse i Canada og ingen tidligere deportationshistorik fra Canada. I så fald vil du sandsynligvis få afslag på en eTA.
  2. Du skal have et elektronisk pas.
  3. Du må ikke have nogen meget smitsomme sygdomme, såsom tuberkulose, på tidspunktet for dit besøg eller på tidspunktet for din eTA-ansøgning.
  4. Du må ikke tidligere være dømt for forbrydelser, der har forårsaget alvorlig skade på mennesker eller ejendom.

Canada eTA-ansøgningsproces

For at ansøge om eTA skal du bruge dit pas og beskæftigelsesoplysninger. Du bør afsætte mellem 15-20 minutter pr. ansøgning. Ansøgninger behandles og godkendes normalt inden for få minutter for de fleste ansøgeres vedkommende. På grund af forbedret og automatisk sikkerhedsscreening kan din ansøgning imidlertid blive markeret og kræve manuel gennemgang. Under en manuel gennemgang vil du blive bedt om at give yderligere oplysninger eller dokumentation for behandling af din eTA-ansøgning. Hvis du undlader at give disse oplysninger eller dokumentation rettidigt under den manuelle gennemgang vil det resultere i en afvist eTA-ansøgning.

Hvis du er kvalificeret til en eTA, kan du komme i gang med din ansøgning her: https://officiel-canada-eta.dk/canadiske-eta-krav/

Forskellige canadiske visa og tilladelser

Canadiske eTA'er er kun for personer fra visumfritagne lande og personer permanent bosiddende i USA. Hvis du ikke er fra et visumfritaget land, ikke er amerikansk statsborger og ikke er permanent bosiddende i USA, skal du have visum til Halifax.

Turistvisum

Et canadisk turistvisum er kendt som en midlertidig eller kortvarig opholdstilladelse. Ligesom en eTA kan du søge om dette online. Du kan også ansøge via en papirbaseret ansøgning. Ansøgningen kræver flere oplysninger og indebærer længere behandlingstider end en eTA-ansøgning.

Arbejdstilladelse

Hvis du planlægger at arbejde i Canada enten midlertidigt eller på ubestemt tid, skal du have en arbejdstilladelse ud over din eTA eller TRV. Før du kan ansøge om en arbejdstilladelse, skal du normalt have et jobtilbud fra en canadisk arbejdsgiver, selv om det undertiden er muligt at frafalde dette krav afhængigt af erhverv eller den type arbejde, som en person kan udføre i Canada.

Du kan ansøge om en arbejdstilladelse enten online eller på papir. Når du ansøger, skal du bekræfte, at du kun vil arbejde for den specifikke arbejdsgiver, der har tilbudt dig et job, og at du vil forlade Canada, når din ansættelse ophører.

Studietilladelse

Studietilladelser svarer til arbejdstilladelser. For at ansøge om studietilladelse skal du også have en TRV eller eTA. Alle studerende med meget få undtagelser har brug for en studietilladelse. Medmindre du skal gå i børnehave, skal du ansøge om en studietilladelse.

Du kan ansøge om et studievisum online eller på papir. Du skal acceptere, at du vil forlade Canada, når dine studier ophører (medmindre du efterfølgende får en arbejdstilladelse), og du skal vise, at du har tilstrækkelig økonomisk støtte til at bo i Canada.

Ansøgningsproces for canadisk visum

For at ansøge om et canadisk visum er der et antal trin, som skal følges. Du kan enten søge online eller på papir. For hver type ansøgning bliver du bedt om at vælge det land, hvor du ansøger fra, samt give nogle oplysninger om din berettigelse til dit ønskede rejseformål.

Online ansøgning (begrænsninger for gyldighed)

Online ansøgningen omfatter en vejledning, der skal bruges til at forberede de dokumenter og formularer, som er nødvendige for at indsende din ansøgning om et canadisk visum. Dog kan kun berettigede ansøgere søge et canadisk visum online. Du kan søge ved hjælp af følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/visa.asp

Papirbaseret ansøgning

For at ansøge om et canadisk visum ved hjælp af det papirbaserede program, skal du først downloade og udskrive ansøgningspapirerne, der indeholder alle de relevante formularer, som du skal udfylde. Når du er færdig, skal du betale et gebyr for at få behandlet din visumansøgning. Når du har betalt, kan du derefter indsende din visumansøgning til behandling. For at komme i gang med din papirbaserede ansøgning om et canadisk visum skal du klikke følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/visa.asp

Halifax rejseinformation

Hvert år byder Canada næsten 20 millioner turister fra hele verden velkommen. Skønt det arealmæssigt er større end USA, er befolkningen kun på omkring 35 millioner, hvilket er 275 millioner færre end USA. Landet er mindre frembrusende og højrystet end USA, og besøgende flokkes til dette fantastiske land for at opleve dets historie, kultur, attraktioner, landskabet og kysten - og alligevel bliver ét område desværre alt for ofte overset.

Nova Scotia-provinsen

Nova Scotia tiltrækker kun 2 millioner forretningsbesøgende og turister om året. Provinsens historie med koloniale indvandrere går tilbage til 1700-tallet, og dens moderne uddannelsespolitik, kultur, klima og landskab er ligesom andre steder i Canada. Mens hovedstaden Halifax er et vigtigt knudepunkt for både statslige og private virksomheder i hele Canada, bliver den også regelmæssigt fremhævet i forskellige blade som en af de tre bedste byer i Canada at bo og arbejde i.

Halifax – En historisk by

Hvis du overvejer at rejse til Nova Scotia enten som turist eller på forretningsrejse, er der flere flyselskaber herunder Air Canada, der flyver regelmæssigt til Halifax Stanfield International Airport fra udlandet. Derfra kan man flyve indenrigs til andre canadiske lufthavne eller via helikopter til andre dele af Nova Scotia.

Skal du besøge venner eller familie i Canada? Så lej en bil, riv et par dage ud af kalenderen og kør videre til Halifax. Temperaturerne i Halifax kan beskrives som et "fugtigt kontinentalt klima", som kan falde til et par grader under frysepunktet i de koldere måneder. På grund af den hyppige veksling mellem frost- og tøvejr bliver sneen ikke liggende længe, men når den er der, er den knitrende, frisk og fascinerende. I sommermånederne stiger temperaturen til midten af 20'erne.

Ting at foretage sig i Halifax

Under dit ophold i Halifax kan du gå en tur på strandpromenaden, der strækker sig hele vejen langs havnen. Besøg Pier 21 og det canadiske immigrationsmuseum. Os i butikkerne. Drik en kop kaffe eller en spis en snack i en af caféerne og restauranterne på havnefronten. Og beundr sejlskibene, der ligger fortøjet i havnen.

Besøg Fishermans Cove, en 200 år gammel restaureret fiskerby. Oplev søfartsmuseet og kunstgalleriet i Nova Scotia. Slap af i Halifax’ smukke offentlige parker, før du besøger Seaport Farmers Market. Udforsk den betagende natur til fods, på cykel eller i bil. Planlæg din egen rejse eller slut dig til andre turister på en af de mange guidede ture.

Spis aftensmad på en af Halifax’ mange internationale restauranter. Byen har flere barer og klubber per indbygger end nogen anden by i Canada, så det er ikke noget problem at finde et sted at danse hele natten. Spis en omgang Halifax donair, når du tager tilbage til dit hotel. Det er Halifax officielle ret og en blanding af sødt og surt kød, som normalt spises sent om aftenen.

Konklusion

Hvis du overvejer at besøge Halifax, skal du sørge for at have enten en gyldig eTA eller et visum, før du planlægger din rejse eller mindst fire uger før afrejse.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA