Visum til Montreal, Quebec

Udgivet: Dec 12, 2022 | Tags: Canada visum, Canada eTA

Visum til Montreal, Quebec

Introduktion

Denne artikel giver oplysninger om at få et visum til Montreal eller en eTA til personer, der leder efter den rigtige rejsetilladelse. Et gyldigt visum, eller eTA, til Montreal, vil være påkrævet før din rejse til Canada.

Visum og eTA oversigt

For at flyve til eller rejse gennem en canadisk lufthavn skal du have et visum eller en elektronisk rejsetilladelse (eTA). Dette betyder, at selvom din oprindelige rejsedestination ikke er Montreal, men Amerika (for eksempel), ville et eTA- eller besøgsvisum stadig være nødvendigt. For så vidt angår de nødvendige dokumenter, vil disse afvige afhængigt af flere faktorer såsom afgangsland, nationalitet og transportform.

Generelt kan borgere, der tilhører visumfritagne territorier eller lande, rejse gennem eller besøge Canada med et juridisk gyldigt pas og en gyldig eTA for Montreal, forudsat at opholdet ikke varer mere end seks måneder. Nogle individer, såsom canadiske statsborgere bosat i et andet land, permanente canadiske indbyggere osv. behøver muligvis kun et gyldigt pas for at komme ind i Canada. Følgende er et par flere undtagelser fra visumreglen:

 • Amerikanske statsborgere
 • Personer, der allerede har et midlertidigt canadisk opholdsvisum
 • Nogle udenlandske diplomater
 • Franske statsborgere, der bor i Miquelon og St. Pierre
 • Kommerciel flybesætning
 • Personer med visum til at rejse ind i Amerika med et fly på vej til USA, hvor den eneste årsag til, at flyet stopper i Canada, er tankning
 • Personer, der rejser via Canada som flypassagerer, og som er i besiddelse af det nødvendige visum for at komme ind i destinationslandet
 • Personer, der optræder som væbnede styrker/ medlem af en nation, der er udpeget til Visiting Forces Act-formål
 • Personer med arbejds- eller studietilladelse, der rejser ind i Canada igen efter et besøg i Amerika eller Miquelon og St. Pierre

En eTA er nødvendig for rejsende med visumfritagelse. Statsborgere fra lande, der ikke er visumfritagne lande, der ønsker at rejse ind i Montreal midlertidigt, såsom midlertidige udenlandske arbejdere, der er på arbejdstilladelse, turister og internationale studerende, bør ansøge om et TRV (midlertidigt opholdsvisum). TRV er et regeringsdokument udstedt af et canadisk immigrationsvisumkontor beliggende uden for Canada. Det angiver, at den person, der er i besiddelse af en TRV, har opfyldt kravene for lovligt at komme ind i Canada som gæst. Disse midlertidige visa kan være til individuelle eller flere indrejser.

Canadisk elektronisk rejsetilladelse (eTA)

Den canadiske eTA er en elektronisk rejsetilladelse, der har til formål at forenkle processen med at komme ind i Canada til almindelige rejseformål såsom turisme, forretning eller transit. Personer, der ønsker at besøge Canada i under seks måneder med henblik på turisme, forretning, transit eller for at modtage medicinsk behandling, kan være berettigede. En canadisk eTA udstedes i op til fem år fra godkendelsesdatoen eller indtil datoen for passets udløb, alt efter hvad der kommer først.

Den canadiske eTA gør det muligt for pasindehavere fra snesevis af lande at ansøge online om rejsetilladelse uden behov for et visum til Montreal.

Der er en bred vifte af anvendelser for en canadisk eTA, fra at deltage i familiebryllup til at tale ved en forretningskonference. Der er dog begrænsninger for at bruge en eTA. Hvis den anvendes på en uautoriseret måde, kan en godkendt eTA tilbagekaldes fra en ansøger. Det er derfor vigtigt at sikre, at eTA-ansøgere forstår det fulde omfang af tilladte rejseanvendelser af en eTA. 

Godkendt erhvervsbrug

Selvom en canadisk eTA typisk betragtes som en turistrejsetilladelse, kan den også bruges til forretningsformål.

Med en eTA kan rejsende besøge Canada for at mødes med forretningsforbindelser, afvikle en handel eller forhandle en forretningskontrakt. Selvom det ikke er et arbejdsvisum, kan en canadisk eTA bruges til at afholde forretningsmøder i Canada. Hvis du planlægger at rejse til Montreal til et forretningsmøde ved hjælp af en eTA, kan du blive bedt om at fremlægge yderligere dokumentation under din eTA-ansøgning eller ved den canadiske grænse. Du vil sandsynligvis blive bedt om at bevise, at din primære indtægtskilde er modtaget uden for Canada, og at din arbejdsgiver også er baseret uden for Canada.

Du kan også deltage i en forretningskonference i Canada med en canadisk eTA. Hvis du bruger din eTA til dette formål, kan du blive bedt af canadisk immigrationspersonale om at bevise, at du ikke er ansat eller søger arbejde i Canada. 

Godkendt turismebrug

De fleste mennesker får en eTA til turistformål. Tilladte turismeformål omfatter aktiviteter såsom sightseeing og besøg hos venner eller familie.

Godkendt transitbrug

En canadisk eTA kan også bruges til transitformål, hvor en rejsende skifter fly på canadisk territorium, mens de er på vej til en ikke-canadisk destination.

Uautoriseret brug

Selvom der er mange godkendte anvendelser for en canadisk eTA, er der også nogle ting, du ikke lovligt kan gøre med en eTA.

Du må ikke arbejde i Canada med en eTA. Selvom du kan bruge en eTA til nogle forretningsformål, kan du ikke have eller opnå beskæftigelse i Canada ved at bruge en eTA. Du skal således søge om et arbejdsvisum, hvis du ønsker at blive ansat i Canada. Det gælder uanset om du vil flytte din karriere til Montreal eller håber på midlertidig ansættelse. Du kan ikke acceptere betaling for noget arbejde i Canada uden et ordentligt canadisk arbejdsvisum.

Du kan heller ikke studere i Canada ved hjælp af en eTA. Du skal have et canadisk studievisum, hvis du vil gå i skole i Canada. 

Krav, der påvirker eTA-kvalificering

 1. Du kan kun bruge en eTA til at komme ind i Canada via fly.
 2. Du må ikke have nogen tidligere afvisninger af at komme ind i Canada og ingen tidligere deportationshistorik i Canada. Hvis det er tilfældet, vil du sandsynligvis blive nægtet en eTA.
 3. Du skal have et elektronisk pas.
 4. Du må ikke have nogen meget smitsomme sygdomme, såsom tuberkulose, på tidspunktet for dit besøg eller på tidspunktet for din eTA-ansøgning.
 5. Du må ikke tidligere være dømt for nogen forbrydelser, der forårsager alvorlig skade på personer eller ejendom.

Canada eTA ansøgningsproces

For at ansøge om en eTA skal du bruge dit pas og ansættelsesoplysninger. Du bør afsætte mellem 15-20 minutter pr. ansøgning. Ansøgninger behandles og godkendes normalt inden for få minutter for de fleste ansøgere. På grund af forbedret og automatiseret sikkerhedsscreening kan din ansøgning dog blive markeret og kræve en manuel gennemgang. Under en manuel gennemgang vil du blive bedt om at give yderligere oplysninger eller dokumentation for at behandle din eTA-ansøgning. Undladelse af at give disse oplysninger eller dokumentation rettidigt under den manuelle gennemgang vil resultere i en afvist eTA-ansøgning.

Hvis du er berettiget til en eTA, kan du komme i gang med din ansøgning.

Typer af canadiske visa og tilladelser

Canadiske eTA'er er kun for personer fra visumfritagne lande og fastboende i USA. Hvis du ikke er fra et visumfritaget land, ikke er amerikansk statsborger og ikke er permanent bosiddende i USA, så skal du have et visum til Montreal.

Turistvisum

Et canadisk turistvisum er kendt som et midlertidigt opholdsvisum, eller TRV for kort. Ligesom en eTA kan du ansøge om dette online. Du kan også ansøge ved hjælp af en papirbaseret ansøgning. Ansøgningen kræver flere oplysninger og medfører længere behandlingsfrister end en eTA-ansøgning.

Arbejdstilladelse

Hvis du planlægger at arbejde i Canada, enten midlertidigt eller på ubestemt tid, skal du have en arbejdstilladelse ud over din eTA eller TRV. Før du kan ansøge om en arbejdstilladelse, skal du normalt have et jobtilbud fra en canadisk arbejdsgiver, selvom det nogle gange er muligt at give afkald på dette krav afhængigt af erhverv eller den type arbejde, en person er i stand til at udføre i Canada.

Du kan søge om arbejdstilladelse enten online eller på papir. Når du søger, skal du bekræfte, at du kun vil arbejde for den specifikke arbejdsgiver, der har tilbudt dig et job, og at du vil forlade Canada, når din ansættelse er slut.

Studietilladelse

Studietilladelser ligner arbejdstilladelser. For at søge om studietilladelse skal du også have en TRV eller eTA. Alle studerende skal have en studietilladelse med meget få undtagelser. Medmindre du går i børnehave, skal du planlægge at ansøge om studietilladelse.

Du kan ansøge om et studievisum online eller på papir. Du skal acceptere, at du forlader Canada ved afslutningen af dine studier (medmindre du efterfølgende får en arbejdstilladelse), og du skal vise, at du har tilstrækkelig økonomisk støtte til at bo i Canada.

Canadisk visumansøgningsproces

For at ansøge om et canadisk visum er der et antal trin, som skal følges. Du kan enten ansøge online eller på papir. For begge typer ansøgninger vil du blive bedt om at vælge det land, hvor du ansøger fra, samt give nogle oplysninger om din berettigelse til dine ønskede rejseformål.

Online ansøgning (berettigelsesbegrænsninger)

Onlineansøgningen inkluderer en instruktionsvejledning, som skal bruges til at udarbejde de dokumenter og formularer, der er nødvendige for at indsende din Canada-visumansøgning. Det er dog kun kvalificerede ansøgere, der kan ansøge om et canadisk visum online.

Papirbaseret ansøgning

For at ansøge om et canadisk visum ved hjælp af den papirbaserede ansøgning, skal du først downloade og udskrive ansøgningspakken, som indeholder alle de relevante formularer, du skal udfylde. Når du er færdig, skal du betale et gebyr for at behandle din visumansøgning. Når du har betalt, kan du indsende din visumansøgning til behandling.

Montreal rejseinformation

Montreal er en mangfoldig storby i Canada. Det blander tidligere tiders kultur og moderne velstand, ligesom Wien gør det i Østrig. Det betyder, at byen har meget at byde på til både old school-rejsende og de unge, der ønsker at have det sjovt i byen.

Der er meget at gøre og se i Montreal. Offentlige markeder, natteliv, multikulturalisme, musikfestivaler osv. er en del af livet i Montreal. Den største kirke, St. Josephs Oratory, i Canada ligger i Montreal. Den er dog placeret i byens vestlige ende, hvilket betyder, at du bliver nødt til at rejse lidt for at komme dertil.

Det bedste tidspunkt at besøge Montreal er det korte forår - startende i begyndelsen af maj eller slutningen af april. Dette er tidspunktet, hvor vejret ikke er under frysepunktet, og menneskemængderne er sparsomme. Hvis det er første gang, du besøger Montreal, eller hvis du ikke kender byen godt, så lad være med at køre rundt i byen selv - tingene kan blive alvorligt vanskelige. Heldigvis er der flere metrostationer i byen.

Det meste af Canada er sneklædt. Den sydligste grænse er der de fleste menneskelige aktiviteter finder sted. Dette gør at vinteren ikke er det bedste tidspunkt at besøge Montreal. Når det er sagt, går byen ikke i dvaletilstand om vinteren. Faktisk sker der også mange ting i snesæsonen. For eksempel er der Mount Royal, som forbliver lige så levende om vinteren, som det er i de varmere måneder. Mount Royal er i øvrigt en stor bakke og Montreals største skat, som er designet af den samme person, der skabte Central Park i New York.

Konklusion

Alt i alt afhænger din ferie eller besøg i Montreal af tidspunktet på året, og den planlægning, du har gjort. Og glem ikke at få den rigtige rejsetilladelse til din rejse til Montreal, da det sidste du har brug for, er at blive tilbageholdt af canadiske immigrationsofficerer for et brud, du nemt kunne have undgået.

Del

Facebook Twitter Youtube

Ansøg om eTA

eTA er en påkrævet rejseautorisation for rejsende, der besøger Canada som turister eller på forretningsrejser eller som gennemrejsende.

Ansøg om eTA