Topbyer at besøge i Canada

Udgivet: Oct 18, 2021 | Tags: Canada Visa, Canada eTA, Turisme i Canada

Uanset om du leder efter en pulserende, kosmopol by eller en rolig, malerisk beliggenhed, har Canada det hele. Med den næststørste landmasse i verden og den 38. største befolkning (36,5 millioner - lidt over halvdelen af Storbritannien) kunne den betegnes som temmelig spredt. Langt størstedelen af befolkningen bor langs den sydlige grænse med USA i provinserne Ontario, Quebec, British Columbia og Alberta, hvor 40% bor i Ontario alene. Canada er et godt sted at besøge når som helst på året. Uanset om det er for afslapning ved en sø en solrig eftermiddag, eller skiløb i Rockies. Før du planlægger dit besøg, skal du få en forståelse af canadiske adgangskrav.

Har jeg brug for et visum for at komme ind i Canada?

Hvis du rejser fra et land med visumfritagelse, skal du bare have dit pas for at komme ind i Canada, men hvis du flyver til en canadisk lufthavn, har du også brug for en eTA, der står for Electronic Travel Authorization. Processen med at ansøge om en eTA er ret ligetil. Du skal indsende din ansøgning inden for flere uger eller måneder før din planlagte afgang. Du vil normalt modtage en afgørelse om din ansøgning inden for 72 timer efter indgivelsen. Bemærk, at en eTA er knyttet til dit pas, så hvis du mister det, eller hvis det udløber, bliver du nødt til at ansøge om endnu en eTA.

Hvordan kan jeg ansøge om et canadisk visum?

Hvis du har brug for et visum, kan du ansøge online på Canadas regerings websted. Du bliver nødt til at give din biometri, inklusive dit fotografi og fingeraftryk, samt betale et ansøgningsgebyr. Biometriske oplysninger gives på et lokalt indsamlingsservicepunkt, som kræver planlægning af en aftale. Du modtager et brev, der fortæller dig, hvornår og hvor du skal gøre dette, og du har 30 dage fra datoen for brevet til at give din biometri.

Du kan blive bedt om at give yderligere oplysninger eller deltage i et interview. Desuden kan du også få brug for en lægeundersøgelse eller et politiattest. Alt dette vil blive forklaret for dig i meddelelser fra Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC). Hele ansøgningsprocessen vil tage omkring tre eller fire uger at gennemføre, forudsat at du giver alle de nødvendige oplysninger med det samme. Hvis det lykkes, vil visummet blive stemplet inde i dit pas. Hvis ansøgning ikke lykkes, får du besked om årsagerne med råd om, hvad dine muligheder er.

Når du ankommer til Canada med et visum, vil du få dine fingeraftryk kontrolleret for at bekræfte, at du er personen i passet, og hvis der er uoverensstemmelser med dette eller din dokumentation, nægtes du adgang, så det er meget vigtigt, at du gør alt korrekt. Normalt får du lov til at blive i Canada i op til seks måneder, men grænsetjenesteafdelingen kan variere dette for at passe formålet med dit besøg.

Hvad sker der, når jeg får min eTA eller visum?

Når du har fået din eTA eller visum, kan du begynde at overveje et antal af følgende steder til din rejseplan. Denne liste er ikke udtømmende, men giver mere populære muligheder, der er blevet turistfavoritter gennem årene.

Victoria, BC

Victoria er hovedstaden i British Columbia, og ligger på den sydligste spids af Vancouver Island. Det er berømt for sine elefantsæler, og det er et fantastisk sted at se hvaler. Mens du er der, skal du besøge den indre havn og China Town. The Legislative Assembly of British Columbia er et godt eksempel på neo-barok arkitektur lige ved Inner Harbor Causeway.

Vancouver, BC

Vancouver er hvad nogle beskriver som det bedste sted at bo i verden, og ligger i et unikt miljø med en bjergrigt kulisse, sø- og strandpromenader og Canadas største fiskerihavn. Granville Island er et fedt sted at besøge på grund af dens eklektiske blanding af gadecaféer og restauranter rige på fisk og skaldyr, friske fra Stillehavet, og det offentlige marked er fyldt med fisk, kød, frugt og grøntsager, alt lokalt hentet. For dem der kan lide at stå på ski, er der Grouse Mountain Ski Resort kun 12 km mod nord, og 110 km længere nord er det berømte Whistler resort.

Edmonton, AB

Hovedstaden i Alberta, Edmonton, ligger midt i provinsen ved North Saskatchewan River. Det er inden for rækkevidde af Elk Island National Park, hvor elge og bison strejfer frit rundt. Da det er så langt nord drager det fordel af lange sommerdage, men også lange, kolde vinternætter. Det er en moderne by med få gamle bygninger, men Fort Edmonton Park living history museum er værd at se.

Saskatoon, SK

Cirka 520 km øst for Edmonton ligger Saskatoon. Her kan du tage en flodbådtur langs South Saskatchewan-floden gennem Meewasin-dalen, hvor Wanuskewin Heritage Park ligger med udstillinger af den oprindelige oprindelige kultur. Saskatoon har den næststørste befolkning af First Nation-folk i Canada bag Winnipeg. Der er flere provinsparker omkring Saskatoon, herunder Beaver Creek Conservation Area og Saskatoon Forestry Farm Park & Zoo øst for floden.

Winnipeg, MB

Hovedstaden i Manitoba, Winnipeg, er den største by i provinsen med en befolkning på lidt over 700.000, hvoraf 12% er First Nation-folk. Den blev etableret i 1738 ved krydset mellem de røde og Assiniboine-floderne som et handelssted og blev inkorporeret som en by i 1873. Det kaldes nu "Gateway to the West" og er blevet en stor multikulturel by med over 100 sprog der tales der, hvor engelsk er den mest almindelige. Det er ikke alles førstevalg som turistmål, men der er stadig meget at se og opleve. Hvis du kan lide etnisk mad, kan du besøge West End-distriktet og The Forks National Historic Site, der er fyldt med restauranter og butikker samt masser af fritidsaktiviteter.

Niagara Falls, ON

Niagara Falls er ikke kun hjemsted for det mest berømte vandfald i Nordamerika, hvis ikke verdenen, men også en by i sig selv, beliggende på den vestlige bred af Niagara-floden. Den har mange rekreative faciliteter, herunder MarineLand Theme Park, en golfbane og Willoughby Marsh Conservation Area. De fleste turister besøger dog Horseshoe, American og Bridal Veil Falls, som sammen danner de historiske Niagara Falls.

Toronto, ON

Ved bredden af Lake Ontario og grænsende op til den nordlige del af staten New York er Toronto den største by i Canada og hovedstaden i Ontario og med over 140 sprog. Toronto er en af de mest forskelligartede, multikulturelle byer i verden. 90 m CN Tower, der engang var det største i verden, er et ikonisk vartegn, der dominerer dens skyline. Hvis du kan lide sport, er det hjem for Vancouver Maple Leafs ishockeyhold. Hvis du vil shoppe, er Eaton Center det største indkøbscenter i byen. Med sin blanding af etniske og fastfood-forretninger bliver du ikke sulten der. Der er mange steder at besøge, såsom Casa Loma, et slot fra det tidlige 20. århundrede og Ripleys Aquarium of Canada.

Ottawa, ON

Den canadiske hovedstad Ottawa er meget mindre end Montreal og Toronto, men det giver den sin charme. På trods af sin størrelse kan Ottawa prale af noget af Canadas fineste arkitektur, såsom parlamentets bygninger, Natural History Museum og det mere moderne National Gallery. Hvis du kan lide vandsport, er Rideau-kanalen populær blandt sejlere, og om vinteren bliver den en skøjtebane. Ottawa-floden giver også mulighed for rafting.

Montreal, QC

Med over halvdelen af befolkningen der taler fransk som modersmål, er det let at glemme, at du befinder dig i en af de ældste byområder i Nordamerika. Montreal har en ægte europæisk stemning med sine gamle brostensbelagte gader og bygninger fra det 17. århundrede, men det er også en moderne, kosmopol by med et pulserende natteliv. Der er et metrosystem, der forbinder alle distrikterne, og en "underjordisk by", en samling kontorer, hoteller og beboelsesejendomme, der er forbundet med en række tunneler.

Quebec City, QC

Quebec City er hovedstaden i provinsen og også den ældste, den kan nemlig dateres tilbage til det 15. århundrede og den murede by Old Quebec, og med sine brostensbelagte gader og bygninger fra det 17. århundrede er det værd at overveje at besøge. Château Frontenac Hotel fra det 19. århundrede står stolt over den nordlige bred af St Lawrence-floden, og Citadelle, den største britiske fæstning i Nordamerika, er nu et aktivt fort og museum. Denne fransktalende by kan prale af det fineste landskab i hele Canada med Jacques-Cartier National Park beliggende mod nord.

Halifax, NS

Halifax, provinshovedstaden af Nova Scotia, ligger på provinsens østlige kyst med udsigt over det store Atlanterhav. Dets placering gjorde det til den første indgangshavn for indvandrere i midten af det 18. århundrede, hvilket hjalp med at etablere den som en by i 1842. Strandpromenaden er foret med butikker og restauranter centreret omkring havnen, hvor det berømte Seaport Farmers Market sælger friskfangede produkter. Mens du er der, skal du besøge Citadel National Historic Site, den stjerneformede fæstning med udsigt over havnen.

St. John’s, NL

St. John's er det østligste punkt i Nordamerika, hovedstaden i Newfoundland og Labrador-provinsen. Det er den ældste by i Nordamerika, der går tilbage til det 15. århundrede, og herfra kan du se flere arter af hvaler, herunder pukkelryggen og minken. Steder at besøge inkluderer den historiske fiskerby Quidi Vidi, hvor du kan prøve den lokale fisk og skaldyr og se de farverige huse langs "Jellybean Row"”.

Konklusion

Canada tilbyder forretnings- og turistrejsende en række muligheder, når det kommer til at opleve canadisk kultur, historie, underholdning og mad. Denne artikel gennemgik en række byer, som besøgende kan udforske, når de planlægger at komme til Canada. Før du bestiller din rejseplan, skal du sørge for at få en eTA eller besøgendevisum fra Canada, hvis du ikke er canadisk eller amerikansk statsborger.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA

Del

Facebook Twitter Youtube

Ansøg om eTA

eTA er en påkrævet rejseautorisation for rejsende, der besøger Canada som turister eller på forretningsrejser eller som gennemrejsende.

Ansøg om eTA