Top vartegn at se i Canada

Udgivet: Jun 18, 2021 | Tags: Canada turisme, Canada eTA

Canada tilbyder besøgende en række byattraktioner i berømte naturområder. Canadas storhed og rige kulturhistorie har udviklet det til et indbydende og forskelligartet land. Denne guide giver rejsende et par top vartegn, som de bør overveje at besøge på deres næste tur til Canada.

At rejse til Canada

Før du laver en liste over vartegn, du skal se i Canada, er det en god ide at blive fortrolig med reglerne for indrejse i landet. Ligesom at rejse til andre lande, skal du have en rejsetilladelse, såsom et visum eller visumfritagelse, for at komme ind i landet. Canada tilbyder turister og forretningsrejsende to typer rejsetilladelser. Den ene er en eTA, som står for Electronic Travel Authorization, og den anden er et canadisk besøgendevisum.

En elektronisk rejsetilladelse (eTA) er kun til visumfritagne rejsende at komme ind i Canada med fly. Visumfritagne rejsende har ikke brug for en eTA, hvis de ankommer til Canada ad søvejen, med tog eller i bil. Kun pasindehavere fra ca. 60 lande er berettigede til at ansøge om en eTA. Når din eTA er godkendt, er den knyttet til dit pas, og du skal præsentere den for de canadiske grænsetjenesteansvarlige, når du kommer ind i Canada. Hvis dit pas udløber, udløber din eTA også, og du bliver nødt til at ansøge igen. Din eTA giver dig mulighed for at besøge Canada i op til 6 måneder. Når du er i Canada, behøver du ikke din eTA for at komme rundt i landet. Husk, at din eTA ikke garanterer indrejse i Canada.

Den anden type rejsetilladelse for rejsende, der er berettigede til en eTA. Et canadisk visum er nødvendigt, hvis du rejser til landet med fly, bus, bil, tog eller krydstogtskib. Hvis du rejser fra USA, skal du blot have dit pas. Rejsende fra andre lande har dog også brug for deres canadiske visum. Hvis du skal til Canada for at arbejde eller studere, skal du også bruge dine gyldige eTA-dokumenter. Hvis du har familiemedlemmer i Canada, kan du være berettiget til et supervisum, som giver dig mulighed for at besøge i op til 2 år ad gangen.

Det er ulovligt at forsøge at komme ind i Canada uden den korrekte dokumentation, og at blive fanget i at prøve det, kan føre til fængselsstraf og bøder samt begrænsninger for at komme ind i Canada på et senere tidspunkt. Uanset hvor du rejser fra, er det bedst at gå gennem de rette kanaler for at få den krævede rejsetilladelse, hvad enten det er en eTA eller et visum, så du lovligt kan besøge Canada. Når du er i landet, kan du overveje at besøge landemærkerne nedenfor.

Niagara Falls

Intet besøg i Canada ville være komplet uden en tur til et af verdens mest berømte vandfald. Ud over de massive vandfald er der et naturreservat med vandrestier. Du kan også tage en Maid of the Mist-bådtur for at se nærmere på og mærke vandfaldets kraft. Afslut dit besøg ved at stoppe ved et af de nærliggende kasinoer eller vingårde.

Prince Edward Island

I modsætning til trængsel og travlhed ved mange andre canadiske attraktioner, giver Prince Edward Island mulighed for at opleve landets landskab, herunder flot ekspansiv udsigt over grønne bakker, sandstenklipper og harpesæler, der kalder øen deres hjem. Og selvfølgelig skal du ikke gå glip af det lokale fisk og skaldyr, herunder navnebror Prince Edward Island (PEI) muslinger.

CN Tower

CN Tower ligger i Toronto og er et ikonisk vartegn i byens skyline. Det tårner 553 meter op i himlen, og da det blev åbnet i 1984, var det det højeste tårn i verden. Øverst er der et observationspunkt, der muliggør den mest storslåede udsigt over Toronto, og du kan også nyde et måltid i en 360-graders roterende restaurant. Tårnet er lige så storslået om natten, når det lyser op i en række smukke farver.

Old Quebec

Quebec er i sig selv en herlig by fyldt med en række turistaktiviteter. En tur til Old Quebec er noget, som besøgende bør overveje. Området er prydet af historiske bygninger og er på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan du besøge citadellet, Place d'Armes og Rue de Tresor for lokal kunst. Du er langs St. Lawrence River og kan også besøge Fairmont le Chateau Frontenac.

Ottawas Parliament Hill

Ottawa mangler ikke steder at se. Parliament Hill er et bestemt sted, der skal opleves. Ud over at se og turnere de arkitektonisk storslåede parlamentsbygninger, er dette også stedet at se vagtskiftet. Du kan også kigge på Fredstårnet og Centennial Flammen, som blev tændt i 1966. Der er også en skulpturhave og vandrestier langs floden.

Churchill, Manitoba

Churchill, Manitoba er, hvor den årlige isbjørnemigration finder sted. Her finder isbjørne sig vej fra land til isen i Hudson Bay. Hvert efterår åbner byen sine døre for turister, der ønsker at se bjørnene, og de tilbyder buggyture, så du kan se dyrene på en sikker måde. Det bedste tidspunkt at se dem er i oktober og november.

Victorias Inner Harbor

Lige ved vandet er Victorias indre havneområde udviklet til at skabe et smukt sted at gå, se på gadeartister, spise på lokale restauranter eller shoppe. Empress Hotel ligger i centrum af området. Hotellet er et sted, der har været vært for konger og dronninger, der går mange generationer tilbage.

Bay of Fundy

Området ligger mellem New Brunswick og Nova Scotia og har den største forskel mellem lav- og højvande overalt i verden; op til imponerende 19 meter. Der er masser af klipper og klippeformationer at se dette vidunder fra og mange vandrestier.

Whistler Ski Resort

Hvis snesport er blandt dine passioner, skal du besøge Whistler, hvor du kan stå på ski, snowboard eller snesko på mange forskellige stier til alle niveauer. Du kan også nyde en sjov snescooter. Gå ind i byen for museer, kultur og unikke spisesteder til Whistlers byaktiviteter.

St. John's Artist's Retreat

St. John's er beliggende i Newfoundland and Labrador og er en unik destination. Husene er ikoniske farverige boliger, der har været en kilde til kunstnerinspiration i generationer. Mange kalder dette den bedste by i Canada, og den er også den ældste. Der er flere steder på Water Street, men der er også Cape Spear Lighthouse og nærliggende muligheder for at opleve lokal og historisk kultur.

Vancouver

Ofte tæt på toppen af listerne over verdens bedste steder at bo, er Vancouver, et populært rejsemål på den canadiske vestkyst. Byen har adskillige by- og kystattraktioner. Det er også tæt på områder med naturlig skønhed.

Tofino

Canada har et strandområde kendt som Tofino. Tofino ligger på Vancouver Island og har flere forskellige strande, herunder Long Beach og Chesterman Beach. Du kan deltage i kajakroning og svømning her, og der er også steder at campere. Det er også en populær destination at opleve canadiske fisketacos.

Gros Morne National Park

Inden for Long Range Mountains er Gros Morne National Park stedet at vandre og opleve naturen, når du besøger Canada. Tablelands tilbyder besøgende flere vandrestier. Gros Morne National Park tilbyder også krydstogter på Western Brook Pond. Parken findes mellem Newfoundland og Labrador, og der er andre udendørs aktiviteter i de omkringliggende områder.

Old Montreal

Rejsende kan opleve den gammeldags arkitektur og historiske canadiske bygninger ved at besøge Montreal, der viser Canadas tunge franske indflydelse. Ud over den underjordiske by, der er klar til at udforske.

Konklusion

Canada er et indbydende land, der tilbyder rejsende en masse berømte vartegn at se, både gamle og nye. Singler, par og familier kan tilpasse deres rejseplan, så den passer bedst til deres rejsebehov, og Canadas appel til alle typer rejsende sikrer, at der er ringe chance for skuffende oplevelser.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA

Del

Facebook Twitter Youtube

Ansøg om eTA

eTA er en påkrævet rejseautorisation for rejsende, der besøger Canada som turister eller på forretningsrejser eller som gennemrejsende.

Ansøg om eTA