Toldfrie køb som håndbagage i Canada

Udgivet: May 16, 2021 | Tags: Canadas adgangskrav, Duty Free-køb

I de fleste canadiske lufthavne får du lov til at købe varer, der er told- og afgiftsfri, hvilket gør dem billigere end detailbutikker på gågaden, især de varer, der har høje afgiftsniveauer, såsom tobak og alkohol. Den canadiske lufttransportsikkerhedsmyndighed bestemmer, hvad der må og ikke må transporteres om bord på et fly, og dette kan afvige fra toldfritagelsen i dit land, så det er vigtigt at forstå reglerne.

Indtjekket baggage

Du kan medbringe op til 5 liter spiritus med et alkoholindhold på mellem 24 og 70 volumenprocent i din indtjekkede bagage. Alt under 24%, der inkluderer vin og øl, er undtaget. Der vil være fysiske begrænsninger såsom vægten og størrelsen på taskerne.

Håndbagage

De fleste flyselskaber pålægger begrænsninger for størrelsen og antallet af tasker, som du har lov til at tage om bord på din flyrejse. I Air Canada har du for eksempel tilladelse til en lille taske eller taske, der skal kunne passe i låseskabet eller under sædet foran dig, og en personlig taske, såsom en pung, computer- eller kamerataske.

Aerosoler, væsker og geler på op til 100 ml eller 100 gram er tilladt, men de skal anbringes i en 1-liters lynlåspose i plast. Du kan medbringe mindre genstande, såsom læbestift, parfume, håndsprit eller tandpasta, forudsat at de passer i posen.

Flasker med drikkevand kan ikke tages med, hvis de overstiger dette beløb, så det er en god ide at købe din drik efter at have passeret screeningskontrollen.

Hvad sker der, når du er på luftsiden?

Når du har passeret sikkerheden, er du fri til at købe toldfrie varer i alle lufthavnsbutikkerne, og du kan tage disse om bord på dit fly. Du styres dog stadig af det beløb, du kan tage til dit destinationsland, og hvis du har en tilslutningsfly, skal du også overholde reglerne i dette land.

Noget andet at overveje er, at de officielle sikkerhedsposer kun er gyldige i 48 timer fra købstidspunktet, så du bliver muligvis nødt til at pakke igen, hvis din rejse er længere end dette.

Kan varer konfiskeres?

Ja, under visse omstændigheder har du muligvis ikke tilladelse til at tage nogle af eller alle dine køb om bord, hvis de overskrider de tilladte grænser, eller hvis varerne ikke må medtages om bord på flyet. Du bør kontakte flyselskaberne angående begrænsninger på tilladte varer. Også, hvis toldfrie genstande ikke transporteres i lufthavns- og flyselskabsgodkendte sikkerhedsposer, eller hvis posen, der indeholder toldfrie genstande, er blevet åbnet, før du går gennem screeningskontrollen, er varerne muligvis ikke tilladt om bord.

Hvis dette sker, er der flere tilgængelige muligheder.

  • Hvis det stadig er muligt, skal du placere varerne i din indtjekkede bagage. Dette indebærer at hente den fra bagagehåndtering, hvilket dit flyselskab muligvis vil nægte at gøre. Du kan også overveje at tjekke din håndbagage ind - dette kan være den bedste mulighed, medmindre du har brug for tasken om bord.
  • Send varerne hjem, hvis lufthavnen tilbyder denne service.
  • Afgiv varerne til sikkerhedsofficeren, som vil bortskaffe dem for dig.

Konklusion

Rejsende rådes til at overholde begrænsninger og regler for toldfri køb i Canada. At begå en fejl kan have dyre konsekvenser i skatter og bøder. Således tilrådes rejsende kun at købe toldfrie varer, når de er på luftsiden.

Del

Facebook Twitter Youtube

Ansøg om eTA

eTA er en påkrævet rejseautorisation for rejsende, der besøger Canada som turister eller på forretningsrejser eller som gennemrejsende.

Ansøg om eTA