Skal jeg have en eTA eller visum til Canada?

Udgivet: Oct 16, 2018 | Tags: Canadiske eTA, Canadisk visum

Indledning

Ansøgning om udenlandsk visum kan være forvirrende, især hvis du ikke er sikker på, hvilken type rejsetilladelse der passer til din situation. Hvis du ønsker at besøge Canada, er du sandsynligvis nødt til at ansøge om et af to dokumenter: en eTA (elektronisk rejsetilladelse) eller et visum. Ved du, hvilken du skal bruge? Spild ikke din tid på at ansøge forkert eller gennemse forvirrende offentlige websteder. Alt, du behøver at vide, er lige her. Læs videre for at få at vide, hvilken type rejsetilladelse du skal anskaffe dig.

Forskellene mellem en canadisk eTA og et canadisk visum

En canadisk eTA er ikke det samme som et canadisk visum. Et visum er en fysisk tilladelse, såsom et stempel eller en mærkat, der er placeret i dit pas, så du har lov til at komme ind i et fremmed land. Normalt kan du enten anmode om et visum fra en ambassade eller få et ved grænsen. Begge kræver tid til papirnusseri og godkendelse fra en embedsmand fra udlændingedirektoratet. Canada kræver, at borgere fra mange lande skal være i besiddelse af et visum for at rejse ind i Canada.

En eTA er derimod lidt enklere. Hvis Canada ikke kræver visum fra borgere i dit land, så skal du højst sandsynligt have en eTA. Der er en undtagelse for amerikanske borgere, der kun har brug for at medbringe pas ved grænsen for at kunne komme ind i Canada. Hvis du har lovlig bopæl i USA, men ikke er amerikansk statsborger, så skal du stadig have en eTA.

En canadisk eTA er nemmere og hurtigere at søge om end et canadisk visum. En eTA er elektronisk i stedet for fysisk, og den tilknyttes automatisk til dit pas, når din ansøgning godkendes. De mest almindelige canadiske visa er visum til engangsbrug og visum til flergangsbrug. De fleste personer modtager et visum til flergangsbrug, der gør det muligt for modtageren at besøge Canada i op til seks måneder ad gangen i en 10 års periode, eller indtil passet udløber. En eTA forbliver i kraft i fem år. Men hvis du får et nyt pas, så bliver du nødt til at få en ny eTA, da en eTA hænger sammen med dit pas.

Fordele og ulemper ved hver

Både en canadisk eTA og et canadisk visum har fordele og ulemper. Selvom det er rigtigt, at du ikke får lov til at vælge, hvilken du søger om, da berettigelse er baseret på statsborgerskab, er det stadig værd at forstå, hvad der definerer dit canadiske indrejsedokument, og hvad du bør forvente. Når alt kommer til alt, kan dine erfaringer være helt anderledes end for din svoger, som har en anden nationalitet eller immigrationsstatus.

En fordel ved en eTA er, at den er meget hurtigere og billigere end et visum. Du kan muligvis få en godkendt eTA, som er gyldig for rejse til Canada, på under en time. Ansøgning om et canadisk visum er en mere tidskrævende proces. Derudover behøver du ikke at sende dit pas noget sted hen eller rejse til et domhus eller ambassade for at få dit visum. eTA’en knyttes automatisk til dit pasnummer, hvilket gør det let at krydse grænsen.

Der er imidlertid også ulemper forbundet med at få en eTA. Fordi ansøgningen kun er elektronisk, har du ikke mulighed for at udskrive den og sende den ind. Hvis du foretrækker at arbejde med papir og blæk, skal du tilpasse dig det online format. Du skal også udfylde din ansøgning på én gang, så hvis du ikke har alle dine rejsedokumenter i orden, når du starter, skal du måske starte helt forfra. For det andet gælder en eTA i fem år, og derefter skal du ansøge på ny. Et canadisk visum til flergangsbrug er gyldigt i 10 år, før du er nødt til at forny det.

At få visum, er generelt ikke så simpelt som at få en eTA. Hvis du er statsborger i et land, der kræver canadiske visum, du bliver du nødt til at gennemgå en længere og måske mere frustrerende proces for at få dit visum. For en enkelt rejse, kan det virke som for meget arbejde. Opnåelse af et canadisk visum er på ingen måde en sindsoprivende proces, men det kræver en del mere papirarbejde end en eTA, og det tager længere tid at behandle. Ventetider varierer, men du kan forvente at skulle vente mindst 2 dage, og helt op til en måned for at modtage dit canadiske visum. Afhængigt af din situation, kan du også ende med et visum til engangsbrug i stedet for det mere almindelige visum til flergangsbrug. Det er rigtig mange penge og arbejde for én indgang til Canada.

Konklusion

Nu, hvor du kender forskellen på en canadisk eTA og et canadisk visum, skal du blot finde ud af, hvilken du er berettiget til. Du kan se en liste over lande, der er kvalificeret til en canadisk eTA online. Selvom både eTA og visum har fordele og ulemper, er den gode nyhed, at begge er gode rejsemuligheder, og ingen af dem har en særlig anstrengende ansøgningsproces. Held og lykke med din ansøgning og de bedste ønsker for en dejlig tur til Canada.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA