Sikkerhed under flyvning, når du flyver til Canada

Udgivet: Mar 30, 2022 | Tags: Flysikkerhed

Flybesætningen og stewardesser har en væsentlig rolle i at sikre din sikkerhed under flyrejser. Besætningen sørger for, at du kommer sikkert til din destination, mens stewardesserne holder miljøet sikkert og sørger for, at passagerer hurtigt evakueres fra flyet, hvis det er nødvendigt. Uanset om det drejer sig om en lokal canadisk flyvning, eller en international flyvning, er det vigtigt at sikre, at du forstår alle sikkerhedsfunktionerne i et fly, som placeringen og hvordan man bruger nødsæt, og evakueringsprocedurerne, når der er en nødsituation.

Sikkerhedsbriefings

Lyt til de oplysninger, der bliver givet før hver flyvning, da de vil informere dig om din sikkerhed under flyvningen. Du har måske lyttet til briefingen tidligere, men ikke alle fly er ens.

Seler

Af sikkerhedsmæssige årsager er Transport Canadas anbefaling om brugen af sikkerhedsseler, at du skal beholde din sikkerhedssele på under hele flyvningen, selvom skiltet til sikkerhedsselen er slukket. Et inaktivt sikkerhedssele-skilt viser blot, at du kan forlade dit sæde midlertidigt.

Selvom det er sjældent, er den primære årsag til skader for passagerer og besætning under flyvning luftturbulens. Luftturbulens er hovedsageligt et resultat af forskelle i atmosfærisk tryk, jetstrømme, kolde eller varme fronter, tordenvejr eller bjerge. Sådanne hændelser opstår uden varsel.

Du bliver nødt til at holde sikkerhedsselen låst under start, når du lander, under turbulens og på ethvert andet tidspunkt, hvor besætningsmedlemmerne finder det nødvendigt. Sikkerhedsselerne i et fly er anderledes end dem, du er vant til i en bil, så sørg for, at dit bælte let kan fastgøres, justeres stramt og frigøres hurtigt. En almindelig fejl, som passagerer gør, er at fastgøre deres sikkerhedsseler rund om taljen i stedet for at fastgøre den omkring hofterne. Passagerer, der har brug for sikkerhedsseleudvidelse, skal informere flyselskabet inden afgangstidspunktet.

Sikkerhedsfunktionskort

De fleste luftfartsselskaber placerer et sikkerhedsfunktionskort i flyets sædelomme for at give passagerer vigtig information om sikkerhedsfunktionerne for det fly, de er på. Oplysningerne handler for det meste om betjening af udgangen og brug af nødudstyr i tilfælde af en nødsituation. Du bør læse kortet og sikre dig, at du forstår alt om sikkerhedsfunktionerne, fordi forskellige fly kan have forskellige operationer for udgangen, eller operationerne for den forreste udgangsdør kan være anderledes end for det samme flys bagudgang. Forståelse af sikkerhedsfunktionerne hjælper med at sikre en sikker evakuering i tilfælde af en nødsituation.

Andre instruktioner i sikkerhedsfunktionskortet indeholder en guide til, hvordan man forbereder sig på stød. Brace for impact positionen er kendt for at hjælpe passagerer og besætningsmedlemmer med at øge deres chancer for at overleve og reducere risikoen for skade under nødsituationer.

Den bedste måde at afstive stød på er ved at placere din krop mod den overflade, som du sandsynligvis vil slå, når der er stød. Når du har din krop tæt på overfladen, reduceres belastningens intensitet og minimerer dermed de skader, du måtte får. Den bedste position afhænger af faktorer som dine fysiske begrænsninger, din størrelse og flyets indvendige design. Du bør også overveje forløbet for styrtstyrken, nødtypen og omfanget af nødsituationen.

Iltmasker

De fleste kommercielle flyvninger har iltmasker, der implementeres automatisk, når der sker en dekompression. Strømmen af ilt starter kun, hvis du trækker masken ned. Brug masken rundt om hele munden og næsen, og fastgør dens position ved at fastgøre elastikken bag dit hoved. Ilten strømmer til masken, selvom posen ikke pustes op. Hvis du sidder ved siden af en person, der muligvis har brug for hjælp, såsom en handicappet, ældre eller et barn, skal du først begynde med at sikre din egen maske, før du hjælper dem. Fjern ikke din maske, medmindre det anbefales af et besætningsmedlem.

Brug af nødudgange

Forskellige fly har deres nødudgange forskellige steder. Kontroller din siddepositions adgang til udgangene for at kende retningen for at følge og evakuere flyet så hurtigt som muligt, i tilfælde af en nødsituation. Du skal til enhver tid følge besætningsmedlemmets anvisninger under evakueringen.

Udgangssæde

Passagerer, der sidder tæt på nødudgangen, har ansvaret for at åbne udgangen, når der er en nødsituation. Så hvis du sidder i det sæde, skal du være mere opmærksom og bede om en forklaring på de ting, du ikke forstår. Hvis du tvivler på din evne til at hjælpe i en nødsituation, skal du anmode om en pladsændring.

Evakueringer i nødsituationer

Under en nødevakuering skal du efterlade din bagage og gøre som instrueret af besætningsmedlemmer. Forsøg på at flytte bagagen fra holderen i loftet eller under sædet vil forsinke evakueringen og dermed sætte dig selv og de andre i fare. Du kan også reducere risikoen for almindelige kvæstelser under nødevakuering ved at bære mere sikkert tøj og sko.

Husk at du ikke flyver alene

Alle har brug for en følelse af sikkerhed under flyvningen, hvilket betyder at ingen skal udvise nogen adfærd, der truer besætningsmedlemmernes og andre passagerers sikkerhed. Nogle af de uacceptable opførsler under flyvningen inkluderer chikane, tilsidesættelse af rygeregler, verbalt misbrug, fysiske overgreb, manglende overholdelse af instruktionerne fra besætningen, seksuelle lovovertrædelser og uorden. Hvis en sådan adfærd opstår, kan besætningen beslutte at omdirigere flyet og overføre sagen til politiet ved ankomsten. En sådan lovovertrædelse er strafbar ved lov.

Alkohol

Alkohol ændrer hvordan vores krop fungerer, og hvordan vi opfører os, ved at mindske hjernens evne til at bruge ilt og forringe din reaktion på tid, din dømmekraft, ræsonnement og hukommelse. Virkningerne er endnu værre under flyvning end ved havoverfladen. For at fremme moderering under flyvningen, kan luftfartsselskaber nægte dig adgang på flyet, hvis du synes at være beruset.

Konklusion

Alle har en rolle at spille for deres sikkerhed under flyvningen. Følg derfor altid instruktionerne fra besætningsmedlemmerne, da de er vigtige for din sikkerhed. Du har også en pligt til at sikre, at besætningsmedlemmerne er opmærksomme på enhver situation, der kan påvirke sikkerheden ved flyvningen.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA

Del

Facebook Twitter Youtube

Ansøg om eTA

eTA er en påkrævet rejseautorisation for rejsende, der besøger Canada som turister eller på forretningsrejser eller som gennemrejsende.

Ansøg om eTA