Sådan forlænges dit ophold i Canada

Udgivet: Jul 26, 2021 | Tags: Canada eTA, Canada Visa, Besøgsregister

Når du ankommer til Canada som besøgende for første gang, skal du vise et af følgende dokumenter, før du får adgang: et gyldigt rejsedokument eller pas og et besøgendevisum eller et midlertidigt opholdsvisum eller en eTA (electronic travel authorization). Hvis du ønsker at forblive i Canada som en besøgende længere end oprindeligt godkendt, skal du indsende en ansøgning om et besøgerdokument. Bemærk, at dette ikke er et visum.

Hvad er et besøgerdokument?

Et besøgerdokument giver dig 'besøgende' status i Canada og gør det muligt for dig at forblive i landet længere. Det betyder ikke, at du har lov til at forlade Canada og komme ind igen på et senere tidspunkt. Hvis du agter at forlade Canada eller USA og vende tilbage igen senere, skal du have et gyldigt indrejsedokument såsom en eTA eller besøgendevisum. Et besøgsdokument er godkendt af Canada Border Services Agency (CBSA) eller Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC)).

Hvornår skal jeg indsende en ansøgning om et besøgsdokument?

Du skal indsende en ansøgning om et besøgsdokument mindst 30 dage før udløbsdatoen for din nuværende status. Hvis du er i tvivl, hvornår det er, skal du kontakte det nærmeste kontor for immigration, flygtninge og statsborgerskab Canada.

Hvem kan ansøge om et besøgerdokument?

Et besøgerdokument er beregnet til at blive brugt af enkeltpersoner, der ønsker at blive i Canada længere end oprindeligt godkendt eller ændre den type tilladelse, de har, fra enten en arbejdstilladelse eller en studietilladelse til et

besøgerdokument. Om du kom ind i Canada med en eTA (electronic travel authorization), besøgendevisum eller et andet dokument er irrelevant. Hvis du ønsker at blive længere i Canada som besøgende, skal du have et besøgerdokument.

Hvornår skal jeg ansøge om et besøgerdokument?

Ønsker du at forlænge varigheden af dit ophold i Canada som besøgende eller ændre din status. For eksempel kan dette ændre sig fra en arbejdstager til en international studerende, hvor du så bliver nødt til at ansøge 30 dage eller længere inden udløbsdatoen for din nuværende status.

Du finder udløbsdatoen for din nuværende status på din arbejdstilladelse, studietilladelse eller besøgerdokument, hvis du allerede har ansøgt om et tidligere. Ellers vil din udløbsdato for din nuværende status i Canada være på stemplet CBSA lavede i dit pas. Bemærk, at dette ikke er den samme som den dato, der er angivet på dit besøgendevisum. Hvis der ikke er noget stempel i dit pas, er udløbsdatoen seks måneder efter den dag, du krydsede grænsen til Canada

Hvad er processen med at ansøge om canadisk besøgerdokument?

Du kan ansøge online, eller hvis det af en eller anden grund ikke er muligt, kan du indsende en papiransøgning. Hvis du indsender en online ansøgning, modtager IRCC den efter din indsendelse, da der ikke er nogen tredjeparter involveret. Dette fremskynder behandlingen af din ansøgning. Hvis du allerede har indsendt en papiransøgning, er det dog ikke nødvendigt at indsende en online ansøgning.

Fordelene ved at ansøge online er, at du ikke behøver at betale kurergebyr. Din ansøgning dirigeres øjeblikkeligt til den relevante afdeling på IRCC eller CBSA. Dette kan betyde, at din ansøgning behandles hurtigere. Med en online ansøgning er det også let at kontrollere, om alt er komplet, inden du indsender det. Du får en online konto, hvor du til enhver tid kan kontrollere status for din ansøgning. Endelig, hvis der kræves yderligere dokumenter af IRCC, kan du uploade disse dokumenter digitalt til deres websted, hvor du også tjekker din status (https://cic.gc.ca).

Hvordan ansøger jeg om et canadisk besøgerdokument?

Trin 1: Dobbelttjek, at du har alt, hvad du har brug for

For at ansøge online skal du have et gyldigt debet- eller kreditkort samt et kamera eller scanner til at lave digitale kopier af dine dokumenter

Trin 2: Studer instruktionsguiden

Selvom du vil indsende en online ansøgning, skal du studere instruktionerne, inden du udfylder ansøgningen. Denne guide forklarer detaljeret, hvad du skal indtaste i hvert felt i onlineformularen. Pasindehavere fra Venezuela kan være forpligtet til at gennemføre yderligere trin, når de udfylder ansøgningen.

Trin 3: Gør dine svar klar til onlineværktøjet

Før du kan indsende dine formularer, skal du først besvare et antal spørgsmål. De svar, du giver, vil blive brugt af systemet til at oprette en dokumenttjekliste, der er tilpasset til dine særlige omstændigheder. Når du ansøger om et besøgerdokument, skal du give svar på følgende spørgsmål i onlineværktøjet:

  1. "Hvad vil du gøre i Canada?". Her skal du vælge "Visit".
  2. " Hvad er dit nuværende opholdsland/territorium", her skal du vælge "Canada".

Trin 4: Log ind på din online konto eller opret en

For at ansøge om forlængelse af dit ophold i Canada skal du have en online konto. Du kan bruge denne konto til at indsende en ansøgning, betale de relevante gebyrer samt kontrollere status for din ansøgning til enhver tid.

Hvad sker der efter jeg har indsendt min ansøgning?

Efter indsendelse af ansøgningen får du en estimeret behandlingstid. Dette afhænger af, om ansøgningen blev udført korrekt, såvel som var den rigtige type ansøgning for dine forhold. Yderligere faktorer er relateret til, hvor hurtigt IRCC eller CBSA forventer at behandle eksisterende ansøgninger i deres køer og tjekke oplysningerne i din applikation. Din svarhastighed på eventuelle anmodninger om yderligere dokumenter fra CBSA eller IRCC hjælper også med at lette hurtigere behandling af din anmodning om besøgerdokument.

Hvad hvis jeg ikke hører noget, når jeg har ansøgt?

Når den estimerede behandlingstid er gået, kan du forhøre dig via følgende webformular. I "type ansøgning/forespørgsel" skal du vælge en af de to muligheder for midlertidige opholdsansøgninger (online eller papir).

Hvad sker der, hvis min status udløber, før jeg modtager et svar?

Hvis du indsender en ansøgning om forlængelse af dit ophold i Canada inden den dato, hvor du formodes at forlade landet, har du juridisk ret til at blive i Canada, indtil der er truffet en endelig beslutning om ansøgningen. I en sådan situation vil du have det, der kaldes 'implicit status'.

Hvad med at rejse uden for Canada?

Et besøgerdokument viser, at du har fået status som 'besøgende' i Canada. Det siger også, hvornår du skal forlade landet igen. Det giver dig ikke på nogen måde en automatisk ret til at forlade Canada og komme igen på et senere tidspunkt. Hvis du agter at rejse uden for Canada eller USA, skal du opfylde visse adgangskrav for at få lov til at komme tilbage i Canada.

Konklusion

Måden at forlænge dit ophold i Canada på, er at få et besøgerdokument. Dette gælder for rejsende, der oprindeligt kom ind i Canada med et besøgendevisum eller en eTA. IRCC og CBSA behandler besøgerdokumenter online, hvorved rejsende kan forblive i Canada, mens deres anmodning behandles. Fleksibiliteten ved at opnå et besøgerdokument betyder, at rejsende, der er berettiget til eTA, kan udfylde både eTA og besøgerdokumenter online.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA

Del

Facebook Twitter Youtube

Ansøg om eTA

eTA er en påkrævet rejseautorisation for rejsende, der besøger Canada som turister eller på forretningsrejser eller som gennemrejsende.

Ansøg om eTA