Retningslinjer for at skrive dit navn korrekt i din Canada eTA-ansøgning

Udgivet: Nov 17, 2020 | Tags: Canada eTA ansøgningsskema, Canada eTA-spørgsmål, Fejl i Canada eTA

Introduktion

Et af de mest almindelige problemer, som Canada eTA-ansøgere står overfor, er at skrive deres for- eller efternavne forkert i formularen. Dette skyldes normalt manglende forståelse af den korrekte praksis for navne med ikke-engelske tegn, eller navngivningsstandarder. Denne artikel indeholder oplysninger om tips til korrekt indtastning af deres navn på et Canada eTA-ansøgningsskema.

Hvilke navne skal jeg skrive i eTA-formularen?

Canada eTA-ansøgningen anmoder om en ansøgers “Efternavn(e)” og “Fornavn(e)”. Et efternavn er det samme som et familienavn. En persons familienavn kan være i begyndelsen eller slutningen af deres fulde navn, afhængigt af deres hjemland eller kulturarv. Et efternavn angiver en persons forbindelse til deres familie, da de fleste individer i samme familie har de samme efternavne. Et fornavn, også kendt som et givet navn, indeholder den første del af en persons navn, som næsten altid indeholder et mellemnavn. I lighed med et efternavn, kan et givet navn vises i begyndelsen eller slutningen af et fuldt navn, afhængigt af den enkeltes kulturarv eller oprindelsesland.

Hvor skal mit mellemnavn stå?

Mellemnavne betragtes som en del af det givne navnefelt, og bør derfor altid inkluderes i fornavnfeltet. For eksempel, hvis det fulde navn på passet er "Edward Samuel Andersen", ville fornavnfeltet være "Edward Samuel" og efternavnfeltet være "Andersen”.

Hvad hvis jeg lige har ændret mit navn?

Navneændringer kan forekomme af forskellige årsager, såsom ægteskab, skilsmisse eller blot et ønske om at ændre navn af andre personlige grunde. Pas, der har sektioner til manuelle navneændringer, kan bruges til rejser til Canada, men de bliver nødt til at indeholde en observationsafdeling eller -side, hvor immigrationsmedarbejdere kan notere om din navneændring samt inkludere andre relevante oplysninger.

Hvad hvis mit navn har en apostrof eller bindestreg?

Du skal indtaste dine navne, som de vises i dit pas, hvis dit navn har en apostrof eller bindestreg. Hvis dit efternavn er O’Connell, skal du indtaste det som vist med en apostrof. På samme måde, hvis dit fornavn er Norma-Jean, skal du indtaste det som vist med en bindestreg. For både fornavn- og efternavnfelter skal den indtastede værdi starte med og kun indeholde alfabetiske tegn. Desuden er de eneste specialtegn, der er tilladt i feltet, bindestreger, apostrofer og mellemrum.

Afsnittet under pasfotografiet og biometriske oplysninger kaldes det maskinlæsbare afsnit af passet. Afsnittet specificerer, hvordan tegnene i dit navn skal indtastes i eTA-ansøgningen, samt giver den rigtige rækkefølge for dine første eller givne navne og efternavn eller familienavne. Det maskinlæsbare afsnit starter med en chevron-karakter '<' og indeholder ofte dine givne navne, efternavne, nationalitet samt nogle andre numeriske oplysninger. En note, der skal overvejes, når du bruger det maskinlæsbare afsnit i dit pas, er, at dine for- eller efternavne ofte kan være afkortet eller reduceret i karakterlængde, så under sådanne omstændigheder skal du bruge navnet, som det vises fuldt ud i den øverste del af dit pas, over det maskinlæsbare afsnit.

Hvordan indtaster jeg filiale eller patronymiske forhold på formularen?

Pasnavne, der indeholder filiale forhold, som angiver forholdet mellem en far og hans søn(ner), skal ikke skrives i nogen af felterne i formularen. Hvis et pas f.eks. Indeholder navnet "Jamal bin Mustafa bin Aziz" i et enkelt felt, skal familienavnet skrives som Mustafa, og det givne navn skal indtastes som Jamal.

På samme måde, hvis dit pas angiver dit navn som "Jamal Ould Mustafa Ould Aziz" i et enkelt felt, skal familienavnet skrives som Mustafa og det givne navn skal indtastes som Jamal.

Så hvis dit pas inkluderer et af følgende filialforhold, skal du ikke indtaste filialforholdet eller din fars navn i hverken fornavn- eller efternavnfelter: søn af, datter af, ben, bin, bint, binti, ibn, ibni , ibnu, ould, wuld, sammen med mange andre.

Hvad hvis jeg kun har ét navn i mit pas?

Hvis dit fornavn er ukendt, kan du skrive 'FNU', der står for first name unknown. Dit enkelte navn kan bruges i efternavnfeltet.

Hvad med ægteskabelige forhold?

Ægteskabelige forhold udtrykt i et pas, såsom ægtefælle til, kone til, mand til, épouse de, epse eller "ep.", Bør ikke skrives i hverken fornavn eller efternavn på eTA-ansøgningsskemaet. For eksempel, hvis dit pas viser dit fornavn som "Janet Helen" i det givne navnefelt og "Jones EP. Rebecca Miller ”i familienavnfeltet, skrives “Jones” som efternavn og “Janet Helen” som fornavn. Således bør ægteskabsforholdet og ethvert navn derefter, ikke inkluderes i eTA-ansøgningen.

Hvordan skrives titler, præfikser, suffikser, grader og dekorationer i formularen?

På et pas kan titler, præfikser eller suffikser indikere ægteskabelig status, arvelig status, faglige eller akademiske kvalifikationer, dekorationer samt særlige udmærkelser eller priser. Normalt skal ansøgere ikke indtaste titler, præfikser eller suffikser på ansøgningsformularen i hverken fornavn- eller efternavnfelter. Hvis titlen, præfikset eller suffikset imidlertid findes i det maskinlæsbare afsnit af passet, skal titlen inkluderes som en del af fornavnfeltet, hvis det er en titel eller præfiks, eller efternavnfeltet, hvis det er et suffiks.

Hvad hvis mit navn indeholder ikke-engelske tegn?

De tilladte tegn på en eTA-ansøgning er baseret på det romerske alfabet. Der accepteres også bogstaver fra en af de fem franske accenter: cédille Ç, accenten aigu é, accenten circonflexe â, ê, î, ô, û, accentgraven à, è, ù og accenten tréma ë, ï, ü.

Konklusion

Indtastning af dit pasnavn kan virke som en ligetil opgave for de fleste eTA-ansøgere. Imidlertid har mange personer navne på deres pas, der kan forårsage vanskeligheder, når de prøver at finde den del af deres navn der passer ind i for- og efternavnsfelterne på eTA-ansøgningsskemaet. Derfor tilrådes ansøgere at gennemgå disse tips inden de ansøger om en eTA, for at minde dem selv om for- og efternavnsstandarder håndhævet af Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC).

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA

Del

Facebook Twitter Youtube

Ansøg om eTA

eTA er en påkrævet rejseautorisation for rejsende, der besøger Canada som turister eller på forretningsrejser eller som gennemrejsende.

Ansøg om eTA