Oplevelsen af at rejse på en Canada eTA

Udgivet: Apr 23, 2020 | Tags: Annuller eTA-ansøgning, Canada eTA-behandling, Canadas indgangskrav

Introduktion

En eTA er en bekvem rejsetilladelse, der giver enkeltpersoner mulighed for at rejse til Canada uden behov for et visum. Alternative former for rejsetilladelse til Canada inkluderer et Canada visum eller en midlertidig opholdstilladelse, som begge kræver længere behandlingstid og højere ansøgningsgebyrer.

Hvad er formålet med en eTA?

En eTA giver de berettigede rejsende let adgang til Canada til turisme, forretningsrejser eller transitbesøg på op til 180 dage (seks måneder). En eTA kan bruges til flere besøg og udstedes i en periode på fem år eller datoen for passets udløb, alt efter hvad der kommer først.

Hvornår ansøger jeg om en eTA?

En eTA skal indsendes online inden en rejsendes afgang til Canada med fly. En Canada eTA er ikke påkrævet, hvis man ankommer til Canada til lands eller søs. Ansøgere skal ansøge om en eTA online og skal sigte mod at indsende deres ansøgninger uger eller måneder før deres afrejse til Canada. Et gyldigt pas og godkendt eTA kræves for at komme ind i Canada.

Den online eTA-ansøgningsformular tager cirka 10 minutter at udfylde. Formularen indeholder spørgsmål, der spænder over emner som ansøgerens pas, kontaktinformation, ansættelse, rejse samt baggrundsspørgsmål, der dækker indvandrings-, kriminel- og medicinsk historie.

Hvad sker der, når jeg har indsendt min ansøgning?

Canada eTA-ansøgninger behandles normalt få minutter efter indsendelse. Hvis ansøgere ikke har modtaget anmeldelse om status for deres eTA 24 timer efter indsendelse, kan de tjekke status for deres ansøgninger online. Ellers kan ansøgere også kontakte Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) for at kontrollere status for deres ansøgning og sikre, at den rigtige e-mailadresse er tilknyttet ansøgningen.

Hvordan bliver min eTA verificeret før afrejse til Canada?

Rejsende med godkendte Canada eTA'er behøver ikke medbringe en udskrift eller digital skærmkopi af deres rejseautorisationer. En godkendt eTA er knyttet til en rejsendes pas. IRCC anbefaler dog rejsende at udskrive en kopi af eTA for deres egen skyld. En rejsendes eTA vil blive bekræftet på en af to måder, inden du går ombord på dit fly til Canada.

Flyselskaber og bookingwebsteder - Online luftfartsselskaber og bookingwebsteder kan muligvis kontrollere status for en rejsendes eTA, før de udsteder et boardingpas. Disse sider har et afsnit på indtjekningsportalen, der beder rejsende om at indtaste deres godkendte eTA-ansøgningsnummer, før check-in begynder. Hvis en rejsende ikke har en godkendt eTA, er de ikke berettiget til online check-in.

Indtjekning i lufthavnen - Luftfartsselskabets eller lufthavnsrepræsentanterne kontrollerer dine pasoplysninger mod Advance Passenger Information System (APIS) og kontrollerer, om du har en godkendt Canada eTA eller visum. Du får ikke lov til at tjekke ind, hvis du ikke har en gyldig eTA.

Hvad sker der ved ankomsten til Canada?

Nedenfor er de tre sikkerhedsstadier, du vil opleve, når du passerer gennem de canadiske toldvæsener ved din ankomst til en lufthavn i Canada.

Told (E311) Erklæring

Forbered og udfør dit E311 deklarationskort. Når du ankommer til Canada, har du brug for dit pas og et udfyldt E311deklarationskort, der vil blive leveret under din flyvning eller ved din ankomst til terminalen. Canada Border Service Agency (CBSA) har udviklet en mobilapp til rejsende, til at oprette digitale eDeklarations-toldformularer på deres mobile enhed, for at fremskynde indrejse i Canada i lufthavne med primære inspektionskiosker.

CBSA Primære Inspektioner

Primære inspektionsboder, der drives af CBSA - Dit pas scannes af officerer, der arbejder for CBSA ved primære inspektionsboder. Canada Border Service Officers (CBSO) kan stille dig spørgsmål om formålet med dit besøg, og om du medbringer varer af værdi såvel som modtagere af disse varer. Dit foto kan også blive taget af CBSO sammen med dine fingeraftryk. Dit pas kan blive stemplet med en dato for hvornår du skal forlade Canada.

Primære inspektionskiosker til selvbetjening - En primær inspektionskiosk giver rejsende mulighed for at scanne deres pas og enten indsende et E311 deklarationskort eller scanne deres eDeklaration QR-kode fra deres mobilapp. Dit foto bliver taget i den primære inspektionskiosk.

Bagage og sekundær CBSA-inspektion

Når du er gået gennem tolden, kommer du ind i lufthavnens internationale bagagesektion. Her vil du være i stand til at hente din bagage og betale enhver told eller afgifter på varer importeret til Canada. Du bliver bedt om at vise CBSOs bevis på din betalte told eller afgifter på importerede varer, før du får tilladelse til at forlade bagageområdet. Nogle rejsende er muligvis nødt til at vise deres udfyldte E311 deklarationskort igen.

Hvis der kræves yderligere screening som en del af sikkerhedsprocedurerne, føres du til et sekundært inspektionsområde, hvor CBSA vil tjekke din bagage og sandsynligvis stille yderligere spørgsmål om dit ophold i Canada og de varer, du bringer ind i landet.

Hvad sker der, hvis jeg vil forlænge mit ophold i Canada?

Hvis du ønsker at blive i Canada ud over den tilladte periode, der er udstedt ved din ankomst, kan du ansøge om at ændre din status.

Hvad sker der, når jeg forlader Canada?

Afhængig af lufthavnen, hvor du rejser fra Canada, er du muligvis ikke forpligtet til at gå gennem told. IRCC registrerer og overvåger rejsendes bevægelser ind og ud af Canada digitalt, og det er derfor ikke nødvendigt, at du gennemgår en toldproces, når du forlader landet. Rejsende kan få deres pas stemplet igen, når de forlader Canada, men det er normalt ikke at modtage et passtempel, når de forlader landet.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA