Hvornår skal jeg ansøge om en eTA?

Udgivet: Dec 17, 2018 | Tags: Canada eTA, Canada eTA ansøgningsskema

Indledning

Hvis du planlægger at ansøge om en eTA, spekulerer du sandsynligvis på, hvornår du skal gøre det. Bør du ansøge nu? Eller bør man vente, indtil lige før man rejser? Selv om der ikke er nogen regel om, hvornår du skal ansøge, er der nogle gode retningslinjer at overveje. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at afgøre, hvornår du skal ansøge om din canadiske eTA.

Skal jeg ansøge lige inden min afrejse?

Mange vælger at ansøge lige før deres afrejse til Canada. Dette kan fungere, da eTA-ansøgningsprocessen er ret kort, og behandlingstiden normalt kun er et par minutter. Mens mange rejsende ikke har noget problem med at ansøge selv timer før deres afrejse til Canada, er det ikke en god idé at gøre dette.

Hvorfor skal du undgå at ansøge om din canadiske eTA indtil sidste øjeblik? Der er mange ting, som kan gå galt. For det første vil din ansøgning muligvis ikke blive behandlet med det samme. Der er mange faktorer, der kan føre til, at der rejses et flag ved en ansøgning, og at den dermed skal behandles manuelt, såsom en kriminel historie eller visse sundhedsmæssige bekymringer. Du tror måske ikke, at der er noget bekymrende ved din ansøgning, men det er altid bedre at være på den sikre side. For det andet kan du finde ud af, at du skal hente dokumentation for at udfylde din ansøgning eller klare en anmodning i den manuelle behandlingsfase. Det kan tage lidt tid at opspore og fremskaffe yderligere dokumentation, og ligeså hvis du skal forny dit pas før din eTA-ansøgning. Endelig vil du kunne støde på tekniske problemer, enten med din egen computer eller med eTA-behandlingswebstedet. Du kan undgå de fleste af disse problemer, hvis du ansøger om en eTA på forhånd.

Skal jeg ansøge måneder eller år på forhånd?

Med alle de faktorer, der potentielt kan virke imod at du får godkendt din eTA rettidigt, kan du spekulere på, om du skal søge nu, uanset hvornår du rejser til Canada. Men hvis du ikke skal rejse til Canada i flere måneder eller længere, ville du være berettiget til at vente til tættere på tidspunktet for din afrejse. Hvorfor bør du vente et stykke tid, inden du ansøger? Der er to grunde:

For det første er din eTA gyldig i en begrænset periode. En canadisk eTA er gyldig i fem år. Så snart din ansøgning er godkendt, begynder uret at tikke. For at maksimere din eTA-tid behøver du ikke at ansøge for langt i forvejen, og du kan vente til cirka fire uger før afrejsen. Dermed kan du få udstedt et nyt pas eller yderligere dokumentation, der kræves for din eTA-ansøgning.

For det andet kan den information, der er nødvendig for din eTA-ansøgning ændre sig, hvis du ansøger for tidligt. For eksempel hvis din adresse ændres, eller du får et nyt pas mellem det tidspunkt, hvor du får din eTA, og det tidspunkt du besøger Canada, kan du løbe ind i problemer.

Hvor lang tid i forvejen skal jeg ansøge om en eTA?

Det bedste tidspunkt at ansøge om en canadisk eTA er nogle uger før dit besøg. Tillad to til tre måneder, så du har nøjagtige og opdaterede oplysninger til din ansøgning, men også tid til at håndtere eventuelle problemer med at få dokumenter eller et nyt pas. Selvom der ikke er noget "perfekt" tidspunkt at ansøge på, vil det at oprette din ansøgning et par måneder i forvejen sikre, at du ikke behøver at bekymre dig om stress fra enten mangel på tid eller uventede ændringer.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA