Hvordan håndteres mine oplysninger af den canadiske regering med henblik på en eTA eller visumansøgning?

Udgivet: Aug 17, 2020 | Tags: Canada eTA Data Privacy, Canada eTA-behandling

Introduktion

Som følge af den tid vi lever i, bliver folk mere og mere opmærksomme på de store mængder information, som offentlige institutioner kan indsamle og bruge uden deres viden. I betragtning af hvor følsomme nogle af disse oplysninger kan være, er det kun naturligt, at folk forsøger at få adgang til og forstå de data, som statslige institutioner gemmer og deler med hinanden. Nedenfor er en kort guide til den type data der indsamles, samt hvordan den kan bruges, deles og ses af den canadiske regering, til eTA- og visumansøgninger, samt forskellige andre enheder.

Skal jeg give alle de anmodede oplysninger i en eTA eller visumansøgning?

Ja, alle påkrævede felter i eTA-ansøgningen skal udfyldes for at opnå en rejsetilladelse. Tilvejebringelse af forkerte eller unøjagtige oplysninger kan føre til, at rejsende nægtes at gå ombord på et fly til Canada, eller føre til forsinket behandling af en eTA-ansøgning. Desuden ugyldiggør enhver unøjagtig biometrisk data eller pasdata, enhver godkendt Canada eTA, og derfor ville en ansøger skulle ansøge igen, hvis der blev givet falske eller unøjagtige oplysninger.

Kan jeg fravælge at give information?

Ansøgere behøver ikke at indtaste oplysninger i valgfrie felter, men alle andre felter på eTA- eller visumformularer skal udfyldes.

Gemmer den canadiske regering mine personlige data?

Citizenship and Immigration Canadas (CIC) hjemmeside indsamler de personlige data, der bliver indsendt af online-brugere for at vurdere, om de er berettigede til at komme ind i Canada. Den er lovligt berettiget til at gøre det, med tilladelse givet i henhold til IRPA (Immigration and Refugee Protection Act). Fra 2002, da den trådte i kraft og erstattede den tidligere immigrationslov, er dette den primære lovgivning, der bruges til at regulere indvandring til landet på føderalt niveau.

Deler den canadiske regering mine personlige oplysninger?

CIC kan dele disse oplysninger med andre lokale myndigheders institutioner og agenturer i overensstemmelse med §8(2) i the Privacy Act. Her er nogle af de mange enheder, der kan få adgang til dataene, sammen med deres aktivitetsområder:

  • Canada Border Services Agency (CBSA). Dette føderale agentur har til opgave at overvåge grænser, beskyttelse, toldvæsenet og håndhævelse af indvandring.
  • Royal Canadian Mounted Police (RCMP). Canadas nationale politistyrke er en af dens ældste institutioner, kendt for sine ikoniske 'Mounties', der ikke længere rider på heste til dagligt.
  • Canadian Security Intelligence Service (CSIS). Den nationale sikkerhedstjeneste indsamler efterretninger om potentielle trusler og udfører operationer i og uden for Canada.
  • Department of Foreign Affairs, Trade and Development/ Global Affairs Canada (DFATD/GAC). Dette er en regeringsafdeling, der administrerer ambassader, konsulater og diplomatiske forbindelser.
  • Employment and Social Development Canada (ESDC). Denne regeringsafdeling er ansvarlig for arbejdsmarkedet og sociale programmer.
  • Canada Revenue Agency (CRA). Dette agentur opkræver skat, administrerer økonomiske fordele og sikrer overholdelse af skattelovgivningen på vegne af Canadas regeringer.
  • Provinsielle og territoriale regeringer, der har til opgave at styre lokale institutioner, såsom skoler, kommunale regeringer, provinsielle kontorer, velgørenhedsorganisationer osv.
  • Udenlandske regeringer

Hvornår kan den canadiske regering dele mine personlige data?

Oplysninger indsamlet af CIC kan deles til ethvert formål. Men kun hvis det er i den enkeltes bedste interesse, eller tjener den offentlige interesse mere, end det skader den enkeltes følelse af privatliv.

Der er dog et par begrænsninger for denne klausul. Hvis personen eller deres familie udsættes for risici, tillader loven ikke, at disse oplysninger afsløres for retshåndhævende organer eller udenlandske regeringer, med det eneste formål at håndhæve indvandringslovgivningen.

Canadiske regeringsinstitutioner har også tilladelse til at videregive disse oplysninger til validering. Men det må kun bruges til at validere den enkeltes identitet og status, hvis og som de gælder for programmer administreret af disse institutioner.

Hvad sker der med mine fingeraftryk?

Nogle ansøgninger kræver biometri til identifikationsformål. Under en ansøgning kan fingeraftryk indsamles. I så fald skal de opbevares og deles med Royal Canadian Mounted Police (RCMP).

Oplysningerne kan også deles med andre retshåndhævende myndigheder i Canada. §13.11(1), i Immigration and Refugee Protection Regulations (SOR/2002-227) giver specifikt tilladelse til institutioner, der prøver at etablere en persons identitet. Det kan enten være fordi der ikke er nogen anden måde at identificere personen på, eller fordi der er behov for at forhindre, efterforske eller retsforfølge en potentiel kriminel handling.

Hvor opbevarer den canadiske regering mine data?

Placeringen af dataene afhænger af ansøgningstypen. Men de vil altid blive opbevaret i en eller flere personlige informationsbanker (PIB'er) som beskrevet i §10(1), i the Privacy Act.

Der er tre typer PIB'er, nemlig central, institution-specifik og standard. I henhold til the Access to Information Act, har enkeltpersoner ret til adgang til personlige data, der er gemt i en af disse PIB'er.

Hvordan får jeg adgang til min personlige data?

Oplysninger om adgang til personlige data gennem ATIP-processen kan findes gennem InfoSource, den canadiske regerings opbevaring af oplysninger, der er indsamlet ved hjælp af Treasury Boards sekretariats database. InfoSource oplysninger kan også fås i Canada fra ethvert offentligt bibliotek.

ATIP-procesinformation kan også findes på Treasury Board of Canada Secretariat-sektionen på Canadas regerings officielle hjemmeside. Endelig er detaljer om ATIP-processen tilgængelige via telefon via CIC Call Centeret.

Hvad koster det at få adgang til mine personlige data?

Anmodninger om adgang i henhold til the Privacy Act er gratis. Adgang til data gennem the Access to Information Act, kommer dog med et $5 ansøgningsgebyr.

Formelle ATIP-anmodninger til Citizenship and Immigration Canada (CIC) kan sendes til the Access to Information and Privacy Division i Ottawa, Ontario sammen med de gældende gebyrer og bilag. Kun ansøgninger foretaget ved hjælp af en Access to Information and Personal Information Request Form, også kendt som form IMM 5563, accepteres.

Formelle ATIP-anmodninger til Canadas Revenue Agency (CRA) følger en anden vej. Enkeltpersoner kan ansøge ved hjælp af den online ATIP anmodningsformular eller ved at sende et brev eller en udfyldt RC378 formular, sammen med det $5 ansøgningsgebyr og eventuelle bilag.

Konklusion

Den canadiske regering indsamler en betydelig mængde information om eTA- og visumansøgere. Selvom disse oplysninger betragtes som private af de fleste enkeltpersoner, er det vigtigt at hjælpe canadiske myndigheder med at identificere mulige sikkerheds- eller indvandringstrusler. Den canadiske regering forsøger at være gennemsigtig med, hvordan den håndterer disse oplysninger ved at gøre oplysningerne tilgængelige for enkeltpersoner, der er bekymrede for de data, der opbevares af myndighederne. Denne tilgang giver lidt af en proaktiv indikation fra den canadiske regering, om deres ønske om at tage en gennemskuelig holdning med deres informationshåndtering og praksis.