Hvor lang tid tager det at fuldføre en canadisk eTA-ansøgning?

Udgivet: Dec 03, 2018 | Tags: Canada adgangskrav, Canada eTA ansøgningstid, Canada eTA spørgsmål

Indledning

En canadisk eTA, eller elektronisk rejsetilladelse, er et digitalt rejsedokument. Det er en enkel proces at ansøge om en eTA online, og når den først er tildelt, bliver rejsetilladelsen elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i op til fem år. Hvis du er en visumfritaget udenlandsk statsborger eller en fastboende i USA, skal du bruge dette dokument til at flyve ind i Canada.

Hvis du planlægger at ansøge om en eTA, spekulerer du sandsynligvis på, hvor lang tid denne proces tager. Hvis det er tilfældet, er du kommet til det rette sted. Læs videre for at lære mere om, hvor lang tid du kan forvente at vente mellem at starte din ansøgning og modtage godkendelse for en canadisk eTA.

Generelt overblik over hvor lang tid det tager at ansøge

Ansøgning om en eTA online tager ofte under en time. Faktisk skal du blot vente nogle få minutter efter afsendelse for at modtage en e-mail med resultatet af din ansøgning. Mens dette er tilfældet for de fleste ansøgere, skal mange ansøgere fremsende yderligere dokumentation, der kan tilføje flere dage til den tid, du skal bruge på ansøgningen. Med andre ord, udskyd det ikke. Selvom du teoretisk kunne få din eTA gjort og godkendt inden for en time, er det bedst at planlægge for det værste tilfælde og tillade dig selv et par uger (eller endda flere måneder) til at fuldføre processen.

Længden af den tid det tager at fuldføre hvert afsnit

  1. Udfyldelse af en canadisk eTA tager ikke lang tid. Det første afsnit stiller spørgsmål om din identitet, herunder dit navn, fødselsdato, fødested, statsborgerskab og opholdssted samt kontaktoplysninger. Dette afsnit bør kun tage cirka fem minutter afhængigt af, hvor hurtigt du kan skrive.
  2. Det andet afsnit har et enkelt spørgsmål om dit erhverv. Tag et par sekunder for at vælge dit erhverv fra rullemenuen, inden du går videre.
  3. Tredje afsnit samler information om dit pas. Hvis du har dit pas parat på forhånd, kan du fremskynde denne proces og bruge ca. fem minutter på dette afsnit. Hvis du er nødt til at lede efter dit pas, vil det tage meget længere tid. Du kan finde al den information, du skal bruge i dette afsnit, på fotosiden i dit pas.
  4. Gå dernæst til fjerde afsnit. Afsnittet "Rejseoplysninger" har kun ét spørgsmål. Svar blot om du ved, hvornår du rejser til Canada. Det er normalt ikke en god ide at købe flybilletter til Canada, inden din eTA er godkendt, men hvis du køber billetter på forhånd, du skal oplyse dato og klokkeslæt på din billet. Hvis du skal udfylde dette afsnit, så forvent at bruge fem til femten minutter, afhængigt af hvor lang tid det tager at finde din flybillet.
  5. Når du har tilføjet alle dine personlige oplysninger, skal du udfylde et kort spørgeskema om din sundhed og rejsehistorie. Hvis svaret på alle fem spørgsmål er "nej", kan du afslutte dette afsnit på få sekunder. Det kan imidlertid tage længere tid, hvis du svarer "ja" til nogle spørgsmål og skal give yderligere oplysninger. For eksempel, hvis du er blevet nægtet adgang til noget land i fortiden, skal du forklare hvorfor. Det samme gælder, hvis du tidligere er blevet straffet. Hvis du nogensinde har været i kontakt med en person, der har tuberkulose, skal du beskrive dit forhold til den person, såvel som den omtrentlige kontaktdato. Hvis du skal tilføje yderligere oplysninger til din ansøgning, kan du tage dig tid til at gøre dette i det valgfrie felt i dette afsnit. I sin helhed kan dette afsnit tage op til 15 - 20 minutter afhængigt af, hvor meget information du skal give.
  6. Til sidst skal du læse og underskrive erklæringen og samtykket. Dette afsnit er forholdsvis kort og tager under fem minutter at læse grundigt. Når du er færdig med at læse alt, skal du blot underskrive ansøgningen.
  7. Når du er færdig med afsnittene om ansøgeroplysninger, skal du blot indsende ansøgningen, betale og vente på en statusopdatering via e-mail. Du kan til enhver tid kontrollere statussen for din eTA-ansøgning ved at besøge eTA-statustjek.

Længden af tid til at samle dokumenter

Hvis du har alle de dokumenter, du har brug for til at indsende din canadiske eTA, bør det kun tage 20 til 45 minutter. Det kan dog tage længere tid, hvis du skal samle dine dokumenter. Du skal bruge to dokumenter for din eTA: et pas og din rejseplan, hvis du allerede har købt flybilletter. Det er en god idé at have en fil med din flybillet på din computer, så du kan finde den hurtigt.

Men det kan tage længere tid at få dit pas. Mens det kan være irriterende at grave igennem dit skab for at finde dit pas, er det meget mere stressende at opdage, at du skal ansøge om pas eller pasfornyelse. Alt efter dit hjemland kan det tage flere uger eller måneder at få et pas. De fleste lande kræver fire til seks uger for sagsbehandling af en pasansøgning, mens andre tager endnu længere. Heldigvis er der nogle lande, der tilbyder en hurtigere service, der lader dig modtage dit pas efter senest et par uger mod et ekstra gebyr.

Tidsfrister for behandling

Ideelt set bør du kunne modtage resultaterne af din ansøgning i din indbakke inden for få minutter. Det er dog altid bedst at planlægge for forsinkelser og komplikationer. Hvis din ansøgning ikke passerer sikkerhedskontrollen og bliver markeret, skal du indgive yderligere dokumentation. Afhængig af problemet kan det tage op til flere måneder. Hvis du mener, at du måske har et sikkerhedsrelateret problem, som fx en kriminel registrering, en tidligere ansøgningsafvisning eller en tuberkulosebekymring, skal du ansøge om eTA, flere måneder inden du planlægger at besøge Canada.

Konklusion

Canadiske eTA-ansøgninger behandles normalt hurtigt og nemt. Hvis du ikke har nogen komplikationer, tager det kun en times tid at få din godkendelse. Der er dog mange faktorer, der kan forlænge den tid, det tager at ansøge og modtage et svar. Det er altid bedst at planlægge frem i tiden og være parat, så din ventetid bliver så kort som muligt.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA

Del

Facebook Twitter Youtube

Ansøg om eTA

eTA er en påkrævet rejseautorisation for rejsende, der besøger Canada som turister eller på forretningsrejser eller som gennemrejsende.

Ansøg om eTA

Tweets