Hvad sker der, hvis en Canada eTA ikke godkendes øjeblikkeligt?

Udgivet: Mar 12, 2020 | Tags: Canada eTA-behandling, Canada eTA-status

Introduktion

Størstedelen af eTA-ansøgninger behandles øjeblikkeligt. Ansøgere underrettes normalt inden for fem til ti minutter efter indsendelse, via e-mail. Det er dog almindeligt, at Canada eTA-godkendelser også behandles flere timer eller dage efter indsendelse af ansøgningen.

Hvorfor er min eTA ikke blevet behandlet endnu?

Der er ingen faste tidsplaner, som Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) overholder til behandling af ansøgninger. Ansøgere bør således ikke bekymre sig, hvis de ikke modtager en godkendelse inden for flere timer. Hvis en ansøgning markeres til yderligere screening, vil ansøgeren normalt blive underrettet inden for 24-48 timer. Der er et antal forskellige Canada eTA-statusser, der indikerer behandlingstidspunktet. Ansøgere kan også tjekke status for deres eTA-ansøgning for eventuelle nylige opdateringer, hvis de ikke modtager besked via e-mail.

De mest almindelige grunde til ikke at modtage en eTA inkluderer følgende:

  • En ventede eTA-applikation, der skyldes at du har givet forkert pas eller anden biometrisk information på eTA-ansøgningen. Alternativt kan din ansøgning afventes af andre grunde, såsom at kræve yderligere screening, hvor du bliver bedt om at oprette en GCKey for at indsende yderligere dokumenter og bevis for, at eTA er berettiget til IRCC til behandling af din ansøgning. Ellers, hvis din ansøgning afventer, kan det være under normale omstændigheder, og efter at perioden med behandlingsforsinkelser er gået, vil du modtage din godkendte eTA.
  • Din e-mail udbyder har markeret e-mails fra IRCC som spam. For at sikre, at du ikke påvirkes af dine e-mail udbydere spamfiltre, kan du regelmæssigt tjekke din spammappe eller tjekke din eTA-status online, for den aktuelle status. Alternativt kan du opdatere din eTA-ansøgning med en anden e-mailadresse ved at besøge følgende webformular: http://www.cic.gc.ca/english/contacts/web-form.asp

Kan jeg stadig rejse til Canada, hvis jeg ikke har modtaget min eTA?

Nej, du kan ikke rejse til Canada uden en gyldig og godkendt rejsetilladelse, hvis du har et pas fra et land, der er visumfritaget. Amerikanske pasindehavere kræver ikke en eTA eller et visum for at besøge Canada. Andre rejsende, der er berettigede til en Canada eTA, skal have et godkendt eTA eller canadisk besøger visum, inden de går om bord på et fly til Canada.

Hvis din eTA-ansøgning blev afvist, kan du ansøge igen, hvis dine omstændigheder er ændret, eller hvis du kan rette tidligere fejl på din ansøgning, der førte til afslaget. Det kan være nødvendigt, at du fremlægger bevis for en ændring i omstændighederne; ansøgere kan dog give yderligere oplysninger om, hvorfor deres ansøgning skal tages op til fornyet overvejelse.

Hvad sker der, hvis jeg ikke har modtaget en opdatering efter flere uger?

Du kan regelmæssigt kontrollere status for din eTA med dit ansøgningsnummer. Hvis du ikke modtager nogen kommunikation fra IRCC, kan du kontakte deres eTA-behandlingsteam direkte ved hjælp af følgende webformular: http://www.cic.gc.ca/english/contacts/web-form.asp

Konklusion

En godkendt eTA kræves når du går ombord på et fly, der er på vej mod Canada. Hvis en eTA-ansøger ikke har modtaget en opdatering af deres ansøgning efter flere dage, kan de kontrollere status for deres ansøgning online, eller kontakte IRCC for at få flere oplysninger og anmode om en ændring af den e-mailadresse, der er knyttet til deres ansøgning, hvis de har problemer med at modtage e-mails til deres e-mail konto.