Hvad er de forskellige ægteskabelige statusser på Canada eTA-ansøgningsskemaet?

Udgivet: Oct 23, 2020 | Tags: Kanada eTA ansökningsformulär, Kanada och civilstånd

Introduktion

Når du udfylder formularer, såsom dine selvangivelser eller en ny bankkontoansøgning, skal du angive din ægteskabelige status. Nogle mennesker synes, at en forholdsstatus blot er en demografisk statistik. Det er dog et vigtigt aspekt, der ikke skal overses eller misforstås, især når man udfylder formularer til at få en rejsetilladelse, f.eks. en eTA, for at rejse til Canada. Denne artikel er beregnet til at give oplysninger til eTA-ansøgere om, hvordan man klassificerer ens forhold på eTA-ansøgningsskemaet.

Hvorfor er det vigtigt at identificere ægteskabelig status korrekt i en eTA-ansøgning?

Et af spørgsmålene på eTA-formularen vedrører en ansøgers ægteskabelige status. Dette spørgsmål er et påkrævet felt på formularen og bruges som en del af processen Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) bruger til at gennemgå og godkende eTA-ansøgninger.

Hvornår anses en ansøger for at være gift?

Når to mennesker beslutter at slå sig ned sammen lovligt eller kulturelt, betragtes de som gift. Forbundet skaber forpligtelser og rettigheder mellem ægtefællerne og deres børn. Ægteskab varierer afhængigt af kulturer og religion. Det fælles aspekt er eksistensen af en ceremoni kaldet et bryllup, for at gøre ægteskabet officielt. Regeringen kræver normalt underskrivelse af et ægteskabsbevis for at gøre ceremonien juridisk bindende. Selvom grunden til at gifte sig er ubetydelig for forskellige institutioner, påvirker det ægtefællernes levetid og livskvalitet. Nogle af grundene til at gifte sig kan være åndelige, økonomiske, sociale og juridiske formål.

Ægteskab er en bindende kontrakt, der anerkendes af et religiøst organ eller stat. Uanset om det drejer sig om et civilt eller åndeligt ægteskab, nyder parret de samme fordele. Her er de forpligtelser og fordele, som gifte mennesker nyder:

 • De har ret til deres partners ejendom gennem arv.
 • At nyde ægtefællens forsikringsmæssige fordele fra arbejdsgivere.
 • De kan indgive fælles selvangivelser og drage fordel af en skattefri ejendomsoverførsel.
 • Begge har ret til børnebidrag og ægtefælles støtte i tilfælde af annullering.

Hvis din forståelse af ægteskabsdefinitionen ovenfor er i overensstemmelse med dit nuværende forhold, kan du vælge 'Gift' som svar på spørgsmålet om ægteskabelig status på din eTA-ansøgning.

Hvad med juridisk separation?

Separation angiver afslutningen på et forhold, men ikke ægteskabet. Når et par er lovligt separeret, har de formaliseret deres adskillelse ved at gå til retten. For at sætte den juridiske adskillelse i gang, skal en af ægtefællerne indgive en anmodning til dommeren. Når familieretten afsiger afgørelsen, opløser parret ægteskabet, men de får ikke en skilsmisse. Det betyder, at de ikke kan gifte sig igen. De er dog nødt til at beslutte sig for forældremyndighed og støtte, underholdsbidrag og ejendomsdeling. Ejendoms- og børnebidragsordrer ligner dem i skilsmissesager.

Hvorfor vælger folk lovlig separation? Par går til lovlig separation for at holde familien sammen, eller på grund af religiøs tro. Det er også den perfekte mulighed for ubesluttede par, eller dem, der foretrækker at undgå retssager. Under separationen nyder partnerne fordelene ved ægteskab, herunder arbejdsgiverforsikring og fælles indgivelse af selvangivelser. Eventuelle ejendomme eller aktiver, der erhverves efter den lovlige separation, vil dog ikke blive delt under skilsmissesagen. Par kan underskrive en aftale om at afslutte separation, når de forsones.

Hvis du føler, at juridisk separation bedst afspejler dit seneste forhold, kan du vælge 'Lovligt separeret’ som dit svar på ægteskabelig status i din eTA-ansøgning.

Hvad hvis jeg er skilt?

Skilsmisse er afslutningen på et ægteskab. Derfor er ægtefællerne frie til at date andre mennesker og gifte sig igen. Før parret går deres separate veje, er de imidlertid nødt til at omorganisere deres pligter og ansvar. Det betyder, at retten skal træffe afgørelse om opdelingen af ejendom og aktiver, børnebidrag og ægtefælles støtte. Når der træffes beslutning om forældremyndighed, skal ansvaret deles. Derfor er parret nødt til at bestemme besøg af børn, forældres tid og støttebeløbet. Under opløsningen af ægteskabet kan dommeren kræve, at ægtefællerne angiver grunden til skilsmisse, især når de vurderer forældremyndighed og deler ejendom og gæld.

Skilsmisse fører ofte til tab af flere ægtefælles privilegier. For eksempel kan du ikke længere bruge din partners sundhedsforsikring til dine medicinske regninger, og du skal indberette dine skatter individuelt. Ægteskabet opløses også permanent, og hvis i ønsker at komme sammen igen, skal i gifte jer igen. Skilsmisse kan være frustrerende, især hvis parret ikke er enige om opdelingen af aktiver og børnebidrag. Det kan vare i årevis, afhængigt af partnernes aktiver, da retten skal evaluere alt.

Hvis dit seneste forhold endte med skilsmisse, skal du vælge 'Skilt' på din eTA-ansøgning under ægteskabsspørgsmålet.

Hvad hvis mit ægteskab blev annulleret?

Annullering annullerer en forening, som om den aldrig eksisterede. Annullering sker normalt hos par, der har været gift i en kort periode, og betragter skilsmisse som kompliceret og unødvendig. For at en forening skal annulleres, skal der dog være konkrete beviser for, at ægteskabet var ugyldigt eller misligholdt. Hvad er nogle af grundene til annullering?

 • Tvangsægteskab: Hvis en af ægtefællerne samtykker til ægteskabet under pres, eller trues til at gifte sig med deres ægtefælle, kan foreningen annulleres.
 • Bigami: En af ægtefællerne var allerede gift med en anden person på foreningstidspunktet.
 • Snyd: Når en ægtefælle fejlagtigt repræsenterer fakta eller løgne for at gifte sig med nogen, kan partneren anmode om annullering.
 • Ulovligt ægteskab: Hvis loven forbyder foreningen, bliver ægteskabet ugyldigt.
 • Psykisk handicap eller sygdom: Hvis en af ægtefællerne sagde løfterne, mens de var mentalt uegnede eller under påvirkning af stoffer og alkohol, er ægteskabet ugyldigt.

En juridisk annullering erklærer foreningen ugyldig. Derfor går begge parter hver til sit, som om ægteskabet aldrig fandt sted. Der er ingen opdeling af ejendom eller vedligeholdelse af ægtefæller.

Hvis denne definition gælder for dit seneste forhold, skal du vælge 'Annulleret ægteskab' på din eTA-ansøgning.

Enke

Når et ægteskab ophører med at eksistere, på grund af en ægtefælles død, er den levende ægtefælle enke. Enken eller enkemanden har ret til deres ægtefælles ejendom, aktiver og konti. Den afdødes testamente dikterer, hvordan ejendomme vil blive delt mellem arvinger. Enken og børnene får dog normalt hele ejendommen, hvis der ikke er noget testamente. En enke kan gifte sig igen uden juridiske problemer.

Hvis du er enke, skal du vælge "Enke" som dit svar på spørgsmålet om ægteskabelig status.

Borgerlig vielse

Fællesretligt ægteskab er en uformel forening, der ikke er formaliseret. Når et par bor sammen i over et år, betragtes de som gift, selvom de ikke har udvekslet løfter. Fællesretligt ægteskab forvirres ofte med samliv. Samliv anerkendes dog ikke som lovligt. Desuden er fællesretlige ægtefæller kun gældende, hvis foreningen blev dannet i en jurisdiktion, der bruger den fælles lov. Forbundet er kun gyldigt og lovligt anerkendt, hvis det opfylder disse krav:

 • Ægteskabet har konsensus mellem de to parter.
 • Begge parter skal opfylde kravene til mindstealder for samtykke til ægteskab. Hvis de er mindreårige, skal forældrene godkende foreningen.
 • De skal være lovligt egnede til at træffe beslutningen. Det betyder, at parret skal være forsvarligt uden nogen historie om et tidligere ægteskab.

Fællesretligt ægteskab giver parret samme fordele som et lovligt gift par. Hvis dit ægteskab kan beskrives som et "fællesretligt" ægteskab, skal du vælge dette som dit svar på spørgsmålet om ægteskabelig status på eTA-formularen.

Aldrig gift eller enlig

En enlig person er enhver, der ikke er i en civil forening, forhold eller ægteskab. Normalt henviser udtrykket til enhver, der ikke er forlovet eller involveret i et seriøst romantisk forhold. En person kan forblive enlig efter eget valg på grund af økonomi, mental sundhed og religion. Der er også en tendens til at gifte sig senere i livet. At være enlig har sine fordele, inklusive eneejerskab af dine aktiver og ejendomme.

Ægteskabelig status er en vigtig demografisk statistik. Det sikrer også, at loven beskytter par mod krænkelse af deres rettigheder.

Sidst men ikke mindst, skal ansøgere, der aldrig har været gift eller er enlige, vælge svaret "Aldrig gift/enlig" på spørgsmålet om ægteskabelig status.

Konklusion

Kompleksiteten ved klassificering af forhold forenkles, når man ser på definitionerne af forskellige ægteskabelige forhold. At forstå de forskellige statusser vil sikre, at eTA-ansøgere besvarer spørgsmålet om ægteskabelig status med en højere nøjagtighed, hvilket vil sikre en højere succesrate, når de ansøger om en eTA.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA