GCKey anmodning, hvad betyder det?

Udgivet: Dec 04, 2019 | Tags: Canada eTA venter, GCKey anmodning

Introduktion

En eTA-ansøgning behandles typisk inden for få minutter efter indsendelse. Der er dog tilfælde, hvor en ansøgning kræver manuel behandling af IRCC (Immigration, Refugees and Citizenship Canada). I disse tilfælde vil en ansøger blive underrettet inden for få timer eller dage efter IRCC's anmodning om yderligere oplysninger eller dokumentation til støtte en eTA-ansøgning. Denne anmodning om yderligere dokumentation eller information kommer i form af en GCKey anmodning.

Hvad er en GCKey?

En GCKey er den digitale identifikation, der anvendes af den canadiske regering til at administrere canadiske eTA og visumansøgninger. En GCKey gør det muligt for ansøgere at bruge IRCC-onlinetjenester til indsendelse af dokumenter og anden information. Langt de fleste eTA-ansøgere skal ikke oprette en GCKey, kun de ansøgere, der er blevet kontaktet af IRCC om en verserende eTA-ansøgning, skal oprette en GCKey.

Hvad er årsagerne til en GCKey anmodning?

De mest almindelige typer af GCKey anmodninger er relateret til tidligere kriminelle handlinger. IRCC kan ofte anmode eTA-ansøgere med tidligere kriminel historie om at fremlægge politibrev, godkendelse, attester eller andre dokumenter, der støtter at domfældelsen er slut, og enhver nødvendig fængslingstid er blevet forkyndt. Der er også tilfælde, hvor IRCC kan sende en GCKey anmodning om yderligere oplysninger til en eTA-ansøger, hvis der er potentielle problemer med indvandring eller risiko for smitsomme sygdomme, der er beskrevet på eTA-ansøgningsskemaet. I tilfælde, hvor en ansøgers medicinske historie kan være af bekymring, kan IRCC anmode om et certifikat for en medicinsk undersøgelse fra ansøgeren. Disse undersøgelser kan kun udføres på akkrediterede medicinske centre, der er anerkendt af IRCC.

Hvorfor skal jeg svare på en GCKey anmodning?

IRCC vil sende en e-mail til ansøgeren med en frist for, hvornår dokumenterne skal modtages. Hvis dokumenterne ikke er modtaget inden fristen, vil IRCC beslutte ansøgningen baseret på de tilgængelige oplysninger. Med utilstrækkelig information er det sandsynligt, at IRCC beslutter negativt og afviser eTA-ansøgningen. Ansøgere bør således stræbe efter at svare på anmodningen så hurtigt som muligt, for at forbedre sandsynligheden for at få deres eTA-ansøgning godkendt.

Hvordan svarer jeg på en GCKey anmodning?

Ansøgere skal ikke svare på GCKey anmodninger via e-mail. Alle anmodede dokumenter skal indsendes via IRCCs online portal. Ansøgere kan oprette en konto for at svare og indsende dokumenter til GCKey, ved at besøge følgende link: https://www.canada.ca/da/immigration-refugees-citizenship/services/application/account.html. Klik på muligheden for at registrere en ny konto. Du bliver derefter bedt om at indtaste et brugernavn og en adgangskode samt indstille dine kontosikkerhedsspørgsmål. Hvis du tidligere har tilmeldt dig GCKey, kan du bruge en eksisterende konto og tilføje en ny sag med det referencenummer, der er leveret af IRCC, i den seneste e-mail om GCKey anmodning.

Når der er oprettet en GCKey-konto, skal ansøgeren derefter linke deres eTA-ansøgningsreferencenummer, som normalt starter med bogstavet ‘V’, til deres konto. Dette kan gøres ved at klikke på "Link eTA-ansøgning til denne konto". Når ansøgningen er tilknyttet, vises listen over dokumenter, som IRCC har anmodet om, fra brugeren. Sørg for at uploadede dokumenter overholder kravene til filoverførsel, og at de er fuldt læselige.

Kan jeg rejse til Canada efter at have uploadet de ønskede dokumenter?

Nej, mens IRCC behandler din eTA-ansøgning, anses du stadig for ikke at have en gyldig eTA. Derfor bør du ikke forsøge at gå ombord på et fly til Canada, da du bliver nægtet ombordstigning og indrejse i Canada.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg oplever problemer med at uploade GCKey dokumenter?

IRCC-systemer har regelmæssige vedligeholdelsesperioder og stilstandstider. Hvis ansøgere oplever problemer med at uploade deres dokumenter, kan de kontakte IRCC på Twitter eller kontakte den canadiske regerings tekniske team for support.

Hvordan kan jeg nulstille min GCKey adgangskode?

Du kan nulstille din GCKey adgangskode ved at gå til følgende link https://clegc-gckey.gc.ca/j/eng/l og vælge 'Glemt din adgangskode'?

Du bliver bedt om at svare på de sikkerhedsspørgsmål, du valgte, da du oprettede din GCKey konto. Når du har angivet de rigtige svar, vil du være i stand til at indstille en ny adgangskode.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg har glemt mit GCKey brugernavn?

Der er ingen måde at gendanne et mistet GCKey brugernavn. Så hvis du har mistet eller glemt dit GCKey brugernavn, skal du oprette et nyt ved at besøge den næste side og vælge den indstilling, der er mest relevant for din situation: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/register.html

Konklusion

Størstedelen af eTA-ansøgere modtager deres godkendte tilladelser inden for få minutter efter ansøgningen. Der er dog tilfælde, hvor nogle ansøgninger kræver manuel behandling, og der kommer sandsynligvis en GCKey anmodning fra IRCC. Hvis ansøgere modtager en GCKey anmodning, skal de sigte mod at svare med den relevante dokumentation inden fristen, da IRCC beslutter en eTA-ansøgning, uanset om ansøgeren har svaret på GCKey anmodningen.