Besøgsguide til forståelse af Canadisk kultur

Udgivet: Jul 14, 2020 | Tags: Canadisk kultur, Canada eTA bruger

Introduktion

Canada er De Forenede Staters nordlige nabo på det nordamerikanske kontinent. Canada er det næststørste land i verden, hvis man måler efter samlede land- og vandområder, men det er tyndt befolket. Canada rører ved Atlanterhavet mod vest og Stillehavet mod øst. Denne placering giver Canada et frodigt maritimt miljø i de provinser, der rører verdenshavene. Den centrale del af landet har Tajga. Når det komme til indbyggere, er canadiere meget imødekommende og accepterer udenlandske besøgende, hvilket også kan ses på det enorme antal indvandrere fra andre kontinenter. Uanset om du rejser til Canada på et visum eller en eTA, er her nogle aspekter af canadisk kultur, så du får en bedre forståelse og påskønnelse af, hvad Canada kan tilbyde besøgende.

Sprogdiversitet i Canada

Canadas tosprogede historie kommer fra dets fortid som et land koloniseret af to europæiske supermagter. Landet har to udbredte sprog, som er engelsk og fransk. Ordet Canada betyder en landsby eller en bosættelsesordning. I løbet af det sidste årti er antallet af engelsksprogede modersmål højere, mens antallet af franske indfødte talere er faldet. I øjeblikket er mere end 15% af canadiske borgere fortrolige med både fransk og engelsk.

Symbolik i Canada

Der er universelle symboler, der både ses i officielle og uofficielle canadiske begivenheder. Disse symboler antages at være generelle nationale kulturelle symboler. De tre vigtigste symboler, der er forbundet med Canada, er hockey, bævere og the Royal Canadian mounted police.

Hockey - Hockey betragtes som en national sport, der er en kilde til national stolthed for canadierne. Sporten bruges til at symbolisere enheden og sammenhængen i de forskellige samfund, der bor i Canada. Siden 1920 har de nationale canadiske mandlige og kvindelige hockeyhold vundet 20 olympiske medaljer, hvoraf 13 er guldmedaljer.

Bævere - Bæveren har fortjent respekt for sin flittighed. Bævere arbejder hårdt for at skabe detaljerede rede-strukturer af kviste og mudder. Bæveren er et fredeligt dyr, der altid har fred som en prioritet. Det er et ydmygt, flittigt og planteædende dyr, der hædres for dets unikke værdier.

The Royal Canadian Mounted Police (RCMP) - RCMP repræsenterer canadiernes interesse i ydmyghed og flid. Kerneværdierne der styrer disse symboler, er hårdt arbejde, samarbejde, høflighed og tålmodighed. RCMP's insignier indeholder et bøffelhoved og det canadiske ahornblad, som i sig selv kan betragtes som et eksempel på canadisk symbolik.

Canadisk mad

Den canadiske fødevareindustri er mangfoldig, men alligevel er der meget få nationale retter. Canadiere lægger dog meget stolthed i deres lækre ahornsirup. En af grundene til, at landet ikke har så mange karakteristiske nationale retter, er multikulturalisme. Indvandrere fra andre lande har introduceret deres autentiske opskrifter og tilføjet til mangfoldigheden og udvalget af forskelligt mad. Du kan finde mange forskellige restaurantmuligheder i canadiske byer i alle størrelser, som er et vidnesbyrd om canadisk mangfoldighed og inkludering.

Canadiske årstider

Landet har fire tydelige årstider. Vejret kan give is, sne og kulde om vinteren. Vejret om sommeren kan være varmt, men gennemsnitstemperaturer overstiger sjældent 26 grader i de varmeste sommermåneder.

Om vinteren er canadierne vilde med udendørs aktiviteter såsom snowboarding og skiløb. Foråret og sommeren er ideelt til i vandreture og cykling. På din tur til Canada kan du gå på stranden om sommeren, nyde de fantastiske blomster i løbet af foråret og se bladene ændre farve om efteråret.

Etikette i Canada

Hvis du ikke er glad for at sige undskyld, er Canada måske ikke stedet for dig. Canadiere har et ry for at være rolige og høflige. Offentligt værdsætter de andre menneskers komfort, og alt, der betragtes som forstyrrende, kan ikke kondoleres. Nogle typer uvorn adfærd som ophold i lukkede områder, snyde foran i køen, lave en scene, være beruset i offentligheden og råbe efter andre, betragtes som stødende.

Canadiere er dog rimelig tolerante og ikke-konfronterende. Når du gør noget, der forstyrrer dem, holder de deres afstand. De fleste canadiere siger undskyld, selv når der ikke er behov for en undskyldning.

Individuelle rettigheder og udtryk

Canada stræber efter at skabe et miljø, hvor alle køn behandles ens. Canada er et af de få lande, der giver borgerne mulighed for at identificere sig som transkønnet ved at angive deres køn med et 'X' i deres pas. Canada er også et af de få lande, der har legaliseret ægteskab mellem to personer af samme køn.

Naturen i Canada

Canada er afslappet og har en mangfoldig kultur. Hvis du vil opleve roen i den canadiske natur, skal du rejse uden for byerne.

Der er et stort område med urørt ødemark, som er tyndt befolket og ideelt for naturelskere. Rejsende kan vandre hen over en gletsjer i Rocky Mountains, vandre gennem den blomstrende kystnære regnskov på Vancouver Island eller sejle i kano gennem Ontario søen.

Konklusion

Canada er et geografisk rigt land, der tilbyder rejsende muligheder for at udforske dets meget bymæssige og landlige omgivelser. Geografiens mangfoldighed og Canadas befolkning skaber en indbydende atmosfære for alle rejsende.